1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda potvrdila, nova Fabia stiže naredne godine
Škoda potvrdila, nova Fabia stiže naredne godine
1

Škoda potvrdila, nova Fabia stiže naredne godine

265
1
Podelite sa prijateljima:

Tomas Šefer, novi izvršni direktor češke marke, potvrdio je da će model iz B segmenta dobiti novu generaciju iduće godine. 

Šefer je izjavio da će se držati plana Strategy 2025 koji je implementiran još za vreme njegovog prethodnika, Bernarda Majera, ali i da će se potruditi da svojim idejama pokrene dalje Škodu i dovede je na još viši nivo.

Šef Škode kazao je da je cilj ovog brenda da bude još konkurentniji i da izvrši snažniji pritisak na korejske, francuske i japanske marke. Tomas Šefer planira veće prisustvo Škode u manjim segmentima, kako bi se proširila baza kupaca proizvođača iz Mlade Boleslav.

On je potom potvrdio da će nova iteracija Fabije stići naredne godine, ali nije ulazio u detalje već je samo kazao da će to biti „odličan automobil“. Osim toga, rekao je i da ima velika očekivanja od nadolazeće generacije ovog superminija.

Očekuje se da nova Fabia pređe na MQB A0 platformu koju već koriste bratski VW Polo i Audi A1. Kada je reč o paleti motora veruje se da će je činiti samo benzinski trocilindarski agregati, jer je šansa da se dizel pogonska jedinica nađe u ponudi gotovo nepostojeća.

Ostaje da se vidi kakva će biti taktika sa elektrifikacijom i kako će se to odraziti na paletu motora kod Fabije. Najverovatnije će doći samo do primene sistema blagog hibrida.

Nova generacija Fabije trebalo bi da bude veća u odnosu na aktuelni model, sa više prostora u samoj kabini. Karavansko izdanje je pod znakom pitanja, s obzirom na činjenicu da Škoda sada u ponudi ima model Kamiq, te postoji bojazan da ne dođe do kanibalizacije. Uostalom i neki od konkurenata, poput sestrinske Ibize i Renaultovog Clija 5 ostali su bez karavanskih verzija.

Fabia RS će najverovatnije ostati u prošlosti, jer se čini da u Škodi nemaju ambicije da na tržištu ponude jedan hot heč u B segmentu.

AutoRepublika 

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zaista jedva čekam videti. Moglo bi to da bude dobro vozilo. I sadašnja je, ako eventualno zanemarimo „zločin“ uvoznika oko paketiranja prema svim srpskim škodama.