1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes navodno radi na električnoj G klasi
Mercedes navodno radi na električnoj G klasi
1

Mercedes navodno radi na električnoj G klasi

152
1
Podelite sa prijateljima:

Električna varijanta legendarne G klase trebalo bi da bude deo sveopštih ambicija nemačkog proizvođača u ovom segmentu automobila. 

Kako piše electrec, šef Daimlera i prvi čovek Mercedesa, Ola Kelenijus, namerava da uputi razvojne inženjere na stvaranje električne verzije ikone germanske marke – G klase.

Malo je danas pravih terenaca, očuvalo ih se tek nekoliko na tržištu, a najveći prestiž među njima svakako nosi Mercedesova G klasa. Kako javljaju strani mediji, Kelenijusov tim čak je razmatrao i opraštanje od ovog automobila, jer je sinonim za „staru i prljavu tehnologiju“.

No, po svemu sudeći veoma dobra prodaja G klase opravdava njeno postojanje, tako da do penzionisanja neće doći još uvek. Umesto toga, Mercedes će navodno i uz ovaj model ponuditi električnu alternativu.

Mada Kelenijus nikada zvanično nije potvrdio da će do toga i doći, inostrani stručni mediji to izvlače iz njegovih drugih izjava. Tako je recimo Kelenijus kazao da će svaki automobil imati i električno izdanje. „Plan je da ceo portfolio ima električnu alternativu, tako da ćemo na kraju nuditi 50 vozila sa pogonom na električnu energiju“, rekao je šef Mercedesa.

On je takođe potvrdio da će do 2022. godine ovaj premijum brend predstaviti najmanje 10 električnih vozila. Kako još uvek nema nikakvih fotografija, pa makar i špijunskih, očigledno da električna G klasa nije u navedenih desetak modela koji će se naći na tržištu u narednih par godina.

Ako do elektrifikacije G klase i dođe, to neće biti u bliskoj budućnosti.

AutoRepublika 

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

Sve je počelo od slane plazme