1. Home
  2. Vesti
  3. Renault: U pripremi još jedan sedan nalik Loganu
Renault: U pripremi još jedan sedan nalik Loganu
3

Renault: U pripremi još jedan sedan nalik Loganu

432
3
Podelite sa prijateljima:

Renault se priprema za premijeru još jednog pristupačnog sedana koji će praktično biti pandan nove Dacije Logan (na nekim tržištima plasirana i pod amblemom francuske marke). U pitanju je limuzina Renault Taliant i biće namenjen proletarijatu i lošije stojećim indiviuama Brazila, ili pak i onima s dubljim džepom, ali koji nisu spremni da izdvoje više novca za automobil.

Taliant izvesno neće dobaciti do Balkana, ali ćemo zato verovatno imati „naš“ Logan nove generacije. Zahvaljujući prijavi koju je francuska kompanija podnela brazilskom Zavodu za zaštitu intelektualne svojine, u prilici smo da vidimo patentne crteže spoljašnosti i unutrašnjosti novog Talianta, koji je još ranije zaštićen pri istoj instituciji, u formi naziva.

Dizajneri Renaulta su očito dobili zadatak od rukovodstva grupacije da na izvoznim tržištima čak i pristupačni modeli moraju biti prilagođeni ukusu lokalnih kupaca, pa tako Renault Taliant i Dacia Logan poseduju najmanji mogući broj zajedničkih delova karoserije.

Evropske verzije Logana se prodaju pod markom rumunskog porekla i razlikuju se po gracioznim blatobranima i vratima složenih profila, dok su bokovi Talianta jednostavniji, lakše su oblikovani. Ali, zato su svetslosne grupacije u brazilskoj verziji identične onima koje nudi sam Renault. Višeougaoni farovi i svojim obliko asociraju na rodbinske veze s Meganom i Clijom.

Razlike u uređenju putničke kabine nisu tako upadljive. I Renault Taliant i nova Dacia Logan koriste plutajući ekran osetljiv na dodir koji sa svojih sedam inča po dijagonali, služi za očitavanje postavki multimedijalnog sistema. Dalje, duet „limuzina za male pare“ deli i komandnu tablu i manuelno podesiv klima uređaj.

Zato sedan Taliant nudi originalan obruč upravljača s tri kraka, dok je dizajn otvora za ventilaciju umerenije različit.  Još uvek se ništa ne zna o mehanici kojom će se hvaliti vlasinci modela Renault Taliant, a veoma je moguće da će Brazilac iznenaditi nekom svojom ponudom pogonskih sklopova, iako nikakve sumnje nema da će proizvođač postaviti novajliju na proverenu platformu CMF-B.

AutoRepublika

(432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Meni nije jasno zbog čega većina proizvođača ignoriše liftback. A pritom Škoda dobija poene od kupaca na račun pristupa prtljažniku. Nemam ništa protiv Škode, čak ih veoma simpatišem. Ali mi nije jasno da proizvođači koji su tradicionalno imali liftback modele u zadnjih 20g. pređoše na glupavi sedan koncept automobila (ustvari niko nije ni prelazio, samo su zadržali sedan formu, a izbacili liftbeck).

Izmenjeno 3 godine pre od strane DOLF
BB

Dobro pitanje, odlično pitanje. Liftback bi bolje izdržavao udare crossover-a nego sedan i hetch… Čekaj, da li je novi C4 liftback?

DOLF

Može se reći. Mada mislim da je cilj kod C4 bio kros-kupe fazon.