1. Home
  2. Vesti
  3. Ford sprema Bronco Raptor?
Ford sprema Bronco Raptor?
1

Ford sprema Bronco Raptor?

150
1
Podelite sa prijateljima:

Ford Bronco je jedna od najvećih premijera koja je pogodila američku automobilsku industriju prethodnih godina, a popularni terenac ne prestaje da puni stranice medija, i to pre nego što je ijedan primerak uopšte isporučen kupcima. To će se desiti početkom sledeće godine, a proizvođač tvrdi da je do sada primio preko 250.000 narudžbi.

Najnovija vest koja se pročula u američkim medijima je ona koja govori o tome da ćemo u bliskoj budućnosti videti i ekstremno izdanje terenca, navodno pod oznakom Raptor. Sve je počelo još prošle sedmice kada je neimenovani inženjer Forda postavio svoju biografiju na popularnu stranicu Linkedin, i u kategoriji gde je pričao o svom radnom iskustvu, je naveo da je upravo on odgovoran za razvoj elektronike za novi Bronco Raptor, koji će biti lansiran 2023. godine. Nepoznato je o konkretno kom inženjeru je reč, ali sajt Bronco6G navodi da je zaposlen u Fordu više od 30 godina i da su informacije proverene.


Mnogi su pomisli da je reč o „novinarskoj patki“ pre nego što je isti sajt postavio špijunske fotografije modela sa testiranja sprovedenih u američkoj saveznoj državi Mičigen, a vest su ubrzo preneli i ostali mediji. Mnogi smatraju da je upravo ovaj primerak, prototip model budućeg Bronca Raptora, pošto deluje značajno ekstremnije, od bilo kod do sada predstavljenog Fordovog terenca.

Čak ni takozvani paket opreme Sasquatch, koji predstavlja vrh ponude, nema predviđene toliko gabaritne felne (za koje se nagađa da su 17-inčne), pneumatike (najverovatnije 35-inčne) i pozavidan klirens. Bronco je nedavno testiran na čuvenoj „off-road“ stazi Rubicon Trail u saveznoj državi Juti, gde je oduševio sve prisutne i nadmašio glavnog rivala Jeepa Wranglera, pa tek možemo da zamislimo kakvu revoluciju će Raptor doneti. Mogu će se takođe primetiti i BF Goodrich AT pneumatici koji su ekstremniji od fabričkih, onih s oznakama Goodyear Wrangler.

Šta se nalazi ispod haube je predmet raspave. Trenutno najmoćniji agregat u Broncu je 2,7-litarski turbobenzinac sa 325 konjskih snaga, a malo je reći da većina „Jenkija“ mašta o fantastičnom 5,0-litarskom „Coyote“ motoru iz modela Mustang GT. Nažalost, Bronco je razvijen na istoj platformi kao i pikap kamionet Ranger, za koga je Ford davno potvrdio da nikada nije ni bio zamišljen da bi eventualno koristio V8 motor.

Neće nas iznenaditi ako vidimo i kombinaciju benzinca i hibrida, kao što je onaj zapremine 3,0-litara sa 400 „konja“ iz bratske divizije Lincoln, ili pak 3,5-litarski sa 422 „grla“ iz bestselera F-150.

Bilo kako bilo, Bronco Raptor, ako se uopšte bude prodavao pod tim imenom, verovatno neće debitovati pre 2022. godine dok bi u izložbeno- prodajne salone stigao godinu dana kasnije.

AutoRepublika

(150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ne znam zašto insistiraju na krutoj zadnjoj osovini.? Znam da je jeftinija za proizvodnju i lakša ali na asfaltu nema šta da traži.Današnji terenci moraju biti jednako sposobni i na asfaltu i van njega.Konkurencija je žestoka.