1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Gladiator, Wagoneer i Grand Wagoneer u Evropi
Jeep Gladiator, Wagoneer i Grand Wagoneer u Evropi
0

Jeep Gladiator, Wagoneer i Grand Wagoneer u Evropi

205
0
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji pikap kamioneta i terenaca će se svakako radovati ovoj vesti koja govori o tome da će slavna američka marka ponuditi svoje modele i na tržištu Starog kontinenta, počev od sledeće godine.

„U prvoj polovini naredne godine, svi pobrojani modeli će se naći u evropskim izložbeno-prodajnim salonima,“ rekao je Džef Hajns, šef evropske divizije marke Jeep u razgovoru sa novinarima britanskog magazina Autocar. „Neće to biti neke velike količine koje će biti poslate preko Atlantika, ali sama ideja je naišla na topao prijem kod publike.“

Još uvek nema dostupnih informacija o tome koji motori će biti ugrađivani u Gladiator namenjen evropskom kupcu, dok će u Americi jedini dostupan agregat, u prvoj fazi nakon lansiranja, biti V6 jedinica sa 3,6 litara zapremine i 285 konjkih snaga, uz 353 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Nakon toga, uslediće i verzije sa trolitarskim šestocilindarskim turbo dizel motorom (260 ks i 600 Nm).

Pošto je poznato da su evropske verzije Wranglera opremljene blago raerzličitim motorima u odnosu na američke, to može da bude dobar indikator i u vezi sa najavljenim dolaskom Gladiatora. Prikladne jedinice koje bi proizvođač mogao da izabere, bile bi 2,2-litarski turbo dizel sa 200 ks i 450 Nm, kao i dvolitarski turbo benzinac (267 ks i 400 Nm).

Šta je sve, do ovog trenutka poznato o Gladiatoru, Wagoneeru i Grand Wagoneeru možete pročitati ovde i ovde.

AutoRepublika

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments