1. Home
  2. Vesti
  3. BMW uverava zaljubljenike u marku Alpina da neće biti radikalnih promena
BMW uverava zaljubljenike u marku Alpina da neće biti radikalnih promena
0

BMW uverava zaljubljenike u marku Alpina da neće biti radikalnih promena

228
0
Podelite sa prijateljima:

Grupacija BMW je početkom marta objavila planove za proširenje svog portfelja kupovinom Alpine nakon više od pola veka saradnje s tom, uslovno rečeno nezavisnom firmom. Postojeći sporazum između dva cenjena entiteta iz automobilske industrije je obnovljen krajem 2020. na još pet godina, što će reći da je na snazi do 31. decembra 2025. Povezivanje će imati posledice što se tiče radne snage.

Oni koji ne nastave da privređuju na istorijskoj lokaciji Alpine, to jest u gradu Bukloe će biti premešteni u grupu BMW. Alternativno, biće im pomognuto u pronalaženju novog posla kod dobavljača i kompanija koje igraju ulogu razvojnih partnera.

Novinari bmwbloga su na ovogodišnjem Konkursu elegancije (Concorso d’Eleganza Villa d’Este), imali prilike da popričaju s šefom odeljenja za dizajn Bavaraca, Adrijanom van Hojdnokom i iskoristili su šansu kako bi ga, između ostalog upitali i za to kakva budućnost je anticipirana za marku Alpina. Uprava BMW-a zna da ne bi trebalo menjati tim koji pobeđuje, pa ni pobedničku taktiku. Naposletku, prošla godina je bila najuspešnija u istoriji ove luksuzne podmarke.

“Želimo da budemo veoma oprezni s ovim brendom koji smo pazarili s namerom. Alpina je uspešna u svom segmentu i predstavlja nešto. Predstavlja visok kvalitet, ručno prezentovan segment luksuzne mobilnosti. Osetili smo da bi bio pravi potez da našu gamu obogatimo Alpinom. Zapravo, mi smo već pomagali Alpini da proizvede njihove automobila, pa ni ne očekujte u tom smislu neke radikalne promene u bliskoj budućnosti.”

Pedesetsedmogodišnji Holanđanin koji obavlja funkciju glavnog dizajnera grupe BMW je rekao da će njegova firma biti „veoma pažljiva i obzirna“ prilikom oblikovanja budućnosti Alpine. Neće biti nekih promena u doglednoj budućnosti, kaže Hojdnonk navodeći da je prioritet u korišćenju sinergetskih efekata koji nastaju interakcijom dve firme. Nakon toga, počećemo da realizujemo neke dobro promišljene promene.

Još uvek je rano reći koje će mesto unutar grupe BMW zauzeti Alpina, ali neki novinari veruju da će se smestiti između game BMW-a i ostrvske marke Rolls-Royce. Pošto se aktuelni ugovor između BMW-a i Alpine neće menjati do 2026. godine, bićemo u prilici poduže da pričekamo da vidimo šta budućnost donosi.

AutoRepublika

(228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments