1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Renault menja naziv tima u Formuli 1
Renault menja naziv tima u Formuli 1
0

Renault menja naziv tima u Formuli 1

203
0
Podelite sa prijateljima:

Promene u Renault grupi reflektuju se i na tim u Formuli 1. 

Od naredne sezone tim će nositi naziv Alpine F1, u skladu sa odlukama izvršnog direktora Renault grupe Luke de Mea. Renault će zadržati dosadašnji naziv pogonske jedinice – Renault E-tech.

Podsetimo, francuska grupa se trenutno reorganizuje i prema planu italijanskog menadžera imaće četiri celine. Jedna od njih će biti Alpine, na koji će pasti teret razvijanja performantnih modela, kako za istoimenu marku, tako i za sam Renault.

Stoga je bilo i logično da tim u Formuli 1 dobije novi naziv, jer će se baviti promocijom drugačijeg brenda. Siril Abitbul će rukovoditi i markom Alpine, ali neće prepustiti tim u najbržem cirkusu na svetu nekom drugom, već će raditi na dve pozicije. Kako će to funkcionisati, ostaje da se vidi…

Potrebno je naglasiti da će ekipa Alpine od sledeće godine biti snažnija za staro-novo lice, nekadašnjeg dvostrukog šampiona Formule 1 – Fernanda Alonsoa. Alonso će voziti u tandemu sa aktuelnim vozačem Renaulta Estebanom Okonom, i nakon novih promena pravila u ovom šampionatu, očekuje se daleko veća kompetitivnost između timova.

Siril Abitbul kazao je da Alpine ima svoje mesto u Formuli 1, i da će uneti nove boje u ovu seriju. Šta više, optimistični Abitbul uveren je da mogu da budu pretendenti na pobede i titulu.

AutoRepublika 

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments