1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Botas u Renaultu, Fetel u Mercedesu?
Botas u Renaultu, Fetel u Mercedesu?
0

Botas u Renaultu, Fetel u Mercedesu?

268
0
Podelite sa prijateljima:

Odlazak Sebastijana Fetela iz Ferrarija na kraju tekuće sezone Formule 1 ostavio je prostor za manevrisanje praktično svih ekipa na gridu. Poslednja informacija kaže da je Renault zainteresovan da u svoje redove dovede Botasa za 2021. godinu, što bi ostavilo prostora da Mercedes potpiše ugovor sa Fetelom. 

Botas se u dosadašnjem delu karijere koji je proveo u nemačkoj ekipi pokazao kao odličan i krajnje pouzdan vozač, koji je spreman da posluša sva naređenja tima. Fincu ugovor ističe sa krajem ove godine, tako da je potpuno realno očekivati da isti ne bude produžen kako bi se ostavio prostor za dolazak Fetela.

No, ostaje pitanje da li bi šef Mercedesovog tima u Formuli 1 opet sebi priredio „pakao“ u ekipi, kakav je svojevremeno imao sa Hamiltonom i Rozbergom? Jasno je da Sebastijan želi bar još jednu titulu svetskog prvaka, i gotovo sigurno ne bi bio poslušan kao Botas u vezi sa naređenjima ekipe. Uostalom, Fetel je kroz svoju karijeru, pogotovo u mlađim godinama, pokazao više puta da ne mari previše za ono što mu se govori o propuštanju timskog kolege.

U velikom transferu pri kojem je Fetela u Ferrariju već zamenio Karlos Sajnc, a Španca u McLarenu Danijel Rikijardo, ostavlja se upražnjeno mesto u timu Renaulta. U javnosti već kolaju glasine da je Fernando Alonso jedan od pretendenata za taj posao, i bilo bi zaista divno videti Fernanda ponovo u Renaultu sa kojim je osvojio dve titule svetskog šampiona.

Ipak, tu su i drugi kandidati, a jedan od najozbiljnijih je sigurno Valteri Botas, za kojeg kažu da uveliko pregovara sa francuskom ekipom.

AutoRepublika 

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments