1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Ovogodišnji Festival brzine u Gudvudu proslavlja karijeru Mihaela Šumahera
Ovogodišnji Festival brzine u Gudvudu proslavlja karijeru Mihaela Šumahera
0

Ovogodišnji Festival brzine u Gudvudu proslavlja karijeru Mihaela Šumahera

136
0
Podelite sa prijateljima:

Karijera Mihaela Šumahera, s brojnim ostvarenima rekordima, biće proslavljena na Festivalu brzine u Gudvudu.

Sedmostruki F1 šampion definitivno zaslužuje ovako nešto. Ferrarijeva legenda ove godine puni 50 godina, a ujedno, odavanje počasti najuspešnijem vozaču Formule 1 svih vremena, koincidira s 25. godišnjicom prve osvojene titule.

Kao što je poznato, Šumaher je pretrpeo teško oštećenje mozga tokom incidenta na skijanju 2013. a po najnovijim informacijama, vezan je za invalidska kolica. Detalji u vezi s njegovim zdravstenim stanjem ostaju nepoznati za javnost.

Šumaherovi „ljuti“ rivali, Mika Hakinen i Dejmon Hil, biće prisutni prilikom odavanja počasti njegovoj impresivnoj karijeri.

Fanove će pozdraviti čitav niz automobila koje je Šumi vozio tokom svoje karijere. Započeo je u Jordanu 191, da bi uskoro prešao u Benetton B192, a zatim su usledili Ferrari F310, Ferrari 248F1 i Mercedes W03.

Sabine Kem, portparolka porodice Šumaher, izjavila je: „Mi smo oduševljeni što je Festival brzine u Gudvudu odlučio da organizuje proslavu u čast Mihaelove karijere. To je posebno prigodno ove godine, jer tema događaja, „Rušitelji rekorda“, savršeno obuhvata njegova neverovatna dostignuća, uključujući rekorede od kojih neki možda nikada neće biti srušeni.“

Mihaelov sin, Mik, uskoro će poći stopama svog oca, o čemu smo već pisali. On je osvojio F3 šampionat prošle godine, a očekuje se da će u budućnosti predstavljati Ferrari u Formuli 1.

Priču o fascinantnoj karijeri Mihaela Šumahera možete pročitati ovde.

AutoRepublika

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments