1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Toto Volf: 75 odsto je šansi da Hamilton ostane u Mercedesu
Toto Volf: 75 odsto je šansi da Hamilton ostane u Mercedesu
0

Toto Volf: 75 odsto je šansi da Hamilton ostane u Mercedesu

143
0
Podelite sa prijateljima:

Spekuliše se da bi Luis Hamilton mogao da pređe u Ferrari 2021. Toto Volf ipak smatra da su mnogo veće šanse da ostane u Mercedesu.

Šef nemačkog tima veruje da je 75 odsto šansi da će aktuelni šampion nastaviti karijeru sa „srebrnim strelama“ i nakon isteka važećeg ugovora.

Šestostruki šampion ima još jednu „bukiranu“ sezonu u Mercedesu, i verovatno će u mesecima koji slede pregovarati s timom.

Međutim, pojavile su se glasine na VN Abu Dabija da se Hamilton susreo s predsednikom Ferrarija, Džonom Elkanom, što je dovelo do spekulacija da bi on možda mogao da se preseli u Maranelo 2021.

Hamilton nije želeo da govori o sastanku s Elkanom, rekavši da „sve što se desi iza zatvorenih vrata je očigledno privatne prirode, bez obzira s kim ste seli da razgovarate.“

Šef Mercedesovog F1 tima, Volf, bio je jasan u svojoj želji da nastavi saradnju s Hamiltonom, koji je u poslednjih šest godina doneo „srebrnim strelama“ pet titula.

Na pitanje kolike su šanse da Hamilton ostane u timu, Volf je odgovorio: „Ja bih lično rekao, i tu ne uključujem svoju subjektivnu naklonost, nekih 75 odsto. Dao sam vam ovu brojku, jer s racionalnog stanovišta, sve ide u prilog nastavka odnosa, bilo o kojoj od strana da se radi.“

Međutim, postoji tih 25 odsto što je van naše kontrole. Videćemo šta će nam doneti meseci koji slede.“

Volf je dodao: „Razgovarali smo veoma otvoreno o Ferrariju i o tome šta ta marka predstavlja. Međutim, za mene, dokle god smo sposobni da proizvedemo brz automobil i moćnu mašinu, mi ćemo uvek imati tu mogućnost da odlučujemo ko će voziti taj bolid.

Mislim da će bez dileme, Luisov prioritet biti da pokuša da uspe s ovim timom, a ja ću se truditi da uspem s Luisom. Ipak, najvažnije je da imamo dobar automobil, jer tada smo u mogućnosti da sami odlučujemo. Mislim da će prioritet za svakog vozača uvek biti da bude u najbržem mogućem bolidu i u timu u kojem će moći da postigne svoje ciljeve.

Biće i takvih stavki kao što su finansije, koje će odigrati svoju ulogu, što na kraju dolazi u kompletnom paketu koji će vozač proceniti. To je sasvim normalno, to bi svako od nas uradio.“

Volf je rekao da nije utvrđen datum kada će sesti s Hamiltonom i pregovarati o uslovima novog ugovora.

„Nismo postavili tačan datum i mislim da je najvažnije da ne jurcamo“, rekao je Volf. „Zaista jedva čekam da se vratim u kancelariju i imam normalan dnevno-noćni ritam, a kada se vratimo krajem januara, u februaru, definisaćemo raspored i odrediti kada ćemo prodiskutovati o tome.“

AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments