1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati MC20 debituje 9. septembra
Maserati MC20 debituje 9. septembra
0

Maserati MC20 debituje 9. septembra

205
0
Podelite sa prijateljima:

Dugo se čekalo da Maserati predstavi novi model i to će se konačno desiti 9. septembra kada će premijerno biti prikazan MC20. 

Zapravo, ovaj model trebalo je da vidimo još pre nekoliko meseci, ali je pandemija korona virusa poremetila planove kompletnoj automobilskoj industriji, pa tako i Maseratiju. Italijanska marka je već započela period preporoda sa uvođenjem osveženih modela u portfolio.

To im je sudeći po katastrofalnim ovogodišnjim prodajnim podacima i preko potrebno, a novi model trebalo bi konačno da pogura Maserati u pravom smeru. Superautomobil MC20 biće prekretnica za ovaj brend, jer će u njemu debitovati i novi agregat.

U pitanju je trolitarska V6 pogonska jedinica koja će isporučivati čak 640 ks i 750 Nm. Ovaj motor bi trebalo da nađe primenu i u nizu novih modela koje Maserati planira da predstavi u narednim godinama. Novost je i da se „trozubac“ više neće oslanjati na Ferrari kada je reč o agregatima, već da će ih razvijati samostalno, odnosno u okviru Fiat-Chrysler alijanse.

Maserati će posebno insistirati na elektrifikaciji, a nakon uvođenja u gamu prvog hibrida, očekujse da upravo ovaj V6 motor bude baza za dalju elektrifikaciju i stvaranje novih plug-in hibridnih pogonskih sklopova. Očigledno je da se Maserati zaista sprema za jednu novu eru, samo se nadamo da će preporod ovog brenda biti značajno uspešniji od onog koji je sproveden kod Alfe Romeo…

AutoRepublika 

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments