1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat menja logo
Fiat menja logo
6

Fiat menja logo

942
6
Podelite sa prijateljima:

Novi amblem će se sastojati od jednostavno ispisanog naziva marke, i to uspravnim i velikim slovima. Novi mališan 500 će biti prvi evropski model brenda koji će „prošetati“ taze logo kompanije iz Italije.

Logično je da se dizajneri nisu previše poigravili stilom kultnog mališana s oznakom 500. Predstavljen je u novoj generaciji u posve sličnoj formi kao prethodnik. Promene se sastoje od sitnijih detalja. Međutim, lakšem raspoznavanju u odnosu na model iz odlazećeg pokolenja će doprineti i novi logo 500 koji će biti postavljen na nosu vozila, tamo gde obično stoji amblem marke. Dokaz o moći naziva modela se pronalazi i u središnjem delu felni, gde takođe stoji natpis 500.

Logo Fiata će svakako biti postavljen na karoseriji gradskog automobila, na prtljažniku. Električni hedžbek 500 će biti prvi u Evropi koji će poneti krajnje pojednostavljenu nalepnicu brenda.

Na hromiranu ploču i crvenu pozadinu, inače aktuelne na bedžu italijanske marke od 2006. godine, sada možemo da zaboravimo. Sve što preostaje su slovni karakteri koji reflektuju skraćenicu od Fabbrica Italiana Automobili Torino. Novi Tipo će takođe posedovati identičan logo, a što su potvrdili i špijunski snimci.

Prikazani amblem je već u upotrebi u Latinskoj Americi, gde se Fiat posebno dobro kotira. Prezentovani natpis je na tamošnjem tržištu na snazi već nekoliko prethodnih godina.

AutoRepublika

(942)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Miki

Meni je stari logo sa plavom pozadinom i crtama bio fenomenalan.

kola

fijat treba da promeni sve automobile tako da lice na automoble i kvalitetet a za logo ce lako

Бранило

Не пише се „fijat“. Исправно је “ Fiat“

Yankee

Imali su mnogo lepsih izbora kroz istoriju.

comment image

DOLF

Ova dva poslednja se tokom godina lako ishabaju, retko koji model sa tim znakovima i pritom da su malo stariji modeli imaju znak u „fabričkom“ stanju. Tako da je ovaj novi znak (ako ne otpadne koje slovo) odličan.

D_C

Nije im niko rekao da ovo nije logo/amblem nego font? Sad evo razmisljam: Peugeot ima svoj font za ‘Peugeot’ ali ima i lava. Citroen ima font, ali i sevrone, Renault ima karakteristican font ali i (sve veci) dijamant. Brendovi VW grupe: Skoda, Seat, VW, Audi, pa zatim MB, BMW, Volvo itd itd… Svi imaju svoj font ali i prepoznatljiv amblem. Ovi su definitivno pogresili 🙂