1. Home
  2. Vesti
  3. BMW testira M8 CSL
BMW testira M8 CSL
0

BMW testira M8 CSL

223
0
Podelite sa prijateljima:

Spoteri sa Nirburgringa javljaju o intenzivnim testovima prototipa bavarskog M8 CSL koji bi ujedno trebalo da postane perjanica M odeljenja. 

Dugo se govorilo o povratku oznake CSL kod BMW-a. Prošle godine dobili smo zvaničnu potvrdu da će nemački proizvođač ponovo upotrebiti ova tri slova za označavanje nekih svojih modela, ali ostala je misterija ko će je prvi poneti.

Poslednji automobil plavo-belog propelera koji je koristio ovu oznaku bio je M3 CSL generacije E46, model za koji mnogi kažu da je poslednji oldschool BMW.

BMW je rešio da M8 bude taj koji će imati čast da prvi ponovo ponese CSL oznaku, s tim da je ovo ujedno i automobil koji će predstavljati pravu prekretnicu za M odeljenje. Naime, očekuje se da će M8 CSL zapravo biti hibrid!

Najverovatnije će se raditi o plug-in hibridu, i nemački mediji već nagađaju da će ovaj model isporučivati oko 700 ks! Što se tiče SUS motora iz hibridnog pogonskog sklopa, gotovo je izvesno da će to biti redni turbo „šestak“. BMW se odlučio na motor sa šest cilindara zbog njegove manje mase i gabarita, jer je potrebno izvršiti određena prilagođavanja za postavljanje baterija i elektromotora.

Nemački stručni mediji pišu o pravom presedanu za performantne modele BMW-a, kao i da će M8 CSL postaviti „nove granice“ kada je reč o ovakvom tipu vozila.

AutoRepublika 

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments