1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota restilizovala Land Cruiser
Toyota restilizovala Land Cruiser
1

Toyota restilizovala Land Cruiser

417
1
Podelite sa prijateljima:

Terenac Toyota Land Cruiser je već jedanaest godina na tržištu dok je poslednje zatezanje bora izvršeno pre oko tri godine. Međutim, i dalje smo lišeni predstavljanja Land Cruisera nove generacije, pa umesto priče o novom modelu, pričamo o već viđenom, doduše u nešto revitalizovanom izvođenju. 

Udarna novina tiče se modifikacije turbodizel četvorocilindarskog pogonskog bloka zapremine 2,8 litara, koji je ovom prilikom prenet sa nedavno osveženih modela Hilux i Fortuner.

Motor je sada dobio unapređeni rashladni sistem, vratilo za bolji balans i izmenjeni kontrolni program. Kao rezultat načinjenih promena, agregat sada isporučuje, umesto nekadašnjih 177 konjskih snaga uz 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ukupno 204 „konja“ i 500 Nm.

Povrh toga, primerci koji se distribuiraju ka evropskim izložbeno-prodajnim salonima, počev od uvodne verzije, poseduju sistem start-stop. Zanimljivo je da taj komad tehnologije, koji inače više i nije tako nov, nije implementiran u Rusiji i brojnim drugim državama. Tu je i šestostepeni automatski menjač, ali on nije diran, to jest ostao je identičan kao i na varijanti pre poslednjeg u nizu zatezanja bora.

Uz veću snagu motora, Land Cruiser je postao i živahniji, pa tako sada ubrzava iz mirovanja do „stotke“ za 9,9 sekundi, što je za 2,8 sekundi bolji skor u odnosu na ranije. Ipak, prirast snage nije doveo i do više maksimalne brzine, pa je tako taj parametar ostao na nivou od 175 km/h.

Kultni japanski terenac je sada bogatiji opremom. Nov je multimedijlalni sistem, i njegove postavke se čitaju sa ekrana osetljivog na dodir koji u ovom trenutku krasi impresivniji odziv u odnosu na ranije, interesantnan softver, kao i Apple CarPlay i Andorid Auto opcije konektivnosti.

Funkcija adaptivnog tempomata je preoblikovana, dok sistem za autonomno kočenje u kritičnim situacijama sada može da prepozna i pešaka u tmini.

Naposletku, Toyota Land Cruiser se sada nudi i s paketom opreme Black Pack. Karakteriše ga crna rešetka hladnjaka, kao i brojni drugi detalji na spoljašnosti vozila, obojeni u crnu farbu. Tu su difuzori na zandjem kraju, kao i posebno izrađen enterijer koji krase mnogobrojne crne komponente.

Kako izgleda Land Cruiser Black Pack, najbolje se vidi na priloženim fotografijama koje smo dobili od japanskog proizvođača. Za kraj još da kažemo da se početak prodaje noviteta očekuje pre nego li vidimo Deda Mraza u ovogodišnjem izdanju.

AutoRepublika

(417)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Udjem sada na konfigurator na Toyota.rs i odmah mi „ponude“ Land Cruiser 150 Premium za 75.000. Razmišljah veoma kratko da li da dalje pogledam pod „spisak opreme“ ili pod „dodaci“, ali, iskustveno, uvek je bolje najpre pogledati „opcije“, jer odmah vidiš gde su „rupe“ serijske opreme. Elem, LC od 75.000 eura, izmedju ostalog, ima i sledeće opcionale: – adaptivni tempomat – 1.000 evra – senzor pritiska u pneumaticima – 203 evra – navigacija – 667, – line assistant i drugo. Ne bih od vozila od 75.000 očekivao da su mu to opcionali, posebno kada i bazna corolla ima adaptvni tempomat… Pročitaj više »