1. Home
  2. Vesti
  3. Neizvesna budućnost za Nissan 370Z
Neizvesna budućnost za Nissan 370Z
1

Neizvesna budućnost za Nissan 370Z

164
1
Podelite sa prijateljima:

Loša finansijska situacija ugrozila je projekat novog sportskog modela japanskog proizvođača. 

Nije nikakva tajna da je Nissan u veoma lošem stanju. Teški finasijski gubici usred korona krize, ostarela gama i brojni skandali nakon hapšenja Karlosa Gona doveli su Nissan ponovo u veliku krizu.

Prema aktuelnim planovima, naslednik za model 370Z trebalo je da se pojavi na tržištu 2022. godine, no to će po svemu sudeći biti odloženo, ukoliko sukcesora uopšte i bude jer trenutno stanje u Nissanu nije „ruku pod ruku“ sa razvojem modela koji će se prodavati u simboličnim količinama.

Navodno, nova generacija je trebalo da ponese i novu oznaku – 400Z. O ovom modelu je poznato jako malo informacija, ali je trebalo da bude jedan od automobila koji bi vratili Nissan na „velika vrata“ u sferu sportskih vozila, slično kao što je Toyota nedavno učinila sa dolaskom nove Supre.

Verovalo se da će Nissan 400Z biti postavljen na unapređenu i modernizovanu FM platformu, kao i da će koristiti trolitarski V6 biturbo agregat. Navodno, ova pogonska jedinica trebalo bi da isporučuje između 400 i 430 ks u potencijalnom japanskom „sportisti“.

Ipak, čini se da će Nissan odustati od ovog projekta i da će se fokusirati na SUV i električne modele. Pitanje je i koliko ćemo još dugo gledati i Nissan 370Z na tržištu, jer mu je prodaja sve lošija, a ovaj model je prisutan od 2009. godine i uprkos nekoliko restilizacija, vreme mu je za penziju.

AutoRepublika 

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Honest Driver

Evo i godinu dana poslije – stvarno bude 400z 🙂