1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat se povlači sa tržišta Indije
Fiat se povlači sa tržišta Indije
1

Fiat se povlači sa tržišta Indije

443
1
Podelite sa prijateljima:

Indija je pakao za proizvođače automobila iz Evrope, to je već jasno, a analizu koja objašnjava zašto je to tako, možete da pročitate ovde. Tokom leta, češka marka Škoda je najavila da će još jednom pokušati da postigne uspeh na tržištu ove mnogoljudne azijske marke, a da će to biti teško ostvarivo, svedoči i odluka kompanije Fiat.

Do ovog trenutka, indijskim kupcima su se nudila dva modela sa oznakama Fiata: Linea i Punto, a bili su dostupni opremljeni sledećim paketima: Urban Cross, Abarth, Evo i Avventura. Kako se proizvodnja ovih modela obustavlja, a zamene za indijski potkontinent nisu najavljene, to ujedno znači da italijanska marka napušta ovo zahtevno tržište.

Tokom letošnje prezentacije petogodišnjeg poslovnog plana, koja je održana u italijanskom gradu Baloko, objašnjeno je da su najvažnija tržišta za Fiat: LATAM regija (Južna Amerika), kao i EMEA region koji obuhvata Evropu, Mediteran, Afriku i Bliski istok.

Italijanski proizvođač sa sedištem u Torinu, permanentno je  iskazivao gubitke u Indiji. Za 2016. godinu, gubitak je iznosio 23,6%, dok je u 2017. on dostigao čak 76,4%. Neslavni rekord je postavljen ove godine, kada je gubitak iznosio 89,3%.

U prvih deset meseci ove godine, Fiat je prodao na tom tržištu samo 493 primeraka hedžbeka Punto, kao i 97 sedana Linea.

AutoRepublika

(443)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Ponuda im bila vrh