1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovana Insignia u limuzinskom izvođenju za kinesko tržište
Restilizovana Insignia u limuzinskom izvođenju za kinesko tržište
1

Restilizovana Insignia u limuzinskom izvođenju za kinesko tržište

301
1
Podelite sa prijateljima:

Novi motor na vrhu ponude i daljinski upravljač umesto klasične ručice menjača

U Kini je počela prodaja standardnog Buick Regala sa „četvoro vrata“, koji je preživeo proces „zatezanja bora“. Promenjen je izgled, postoje takođe i promene u opmotora. Pored toga, limuzina je izgubila i ručicu menjača.

Aktuelni Regal je blizanac Opela Insignije, a model se prodaje pod markom Buick u Kini, i još uvek u SAD iako je najavljeno da će uskoro napustiti američko tržište. Inače, konkretan model Opela je takođe, i u Australiji imao klona. Taj automobil je nosio oznake Holden Commodore, ali je ukinut i pre nego što je General Motors odlučio da ugasi australijsku marku.

U Americi je Buick Regal, na isti način kao što je i Insignia u Evropi, predstavljen u obliku hedžbeka i karavana (Commodore je u poslednjoj generaciji takođe bio sa pet vrata), a za Kineze je posebno osmišljena limuzina, koja se i proizvodi u najmnogoljudnijoj državi sveta. Za sklapanje tog modela je zadužena zajednička fabrika General Motorsa i SAIC-a.

Na kineskom tržištu vlada velika potražnja za automobilima sa „četvoro vrata“. Tokom 2019. godine je tamo, čak i postavljen rekord, pošto je prodato više od 123.000 primeraka. Poređenja radi, u SAD-u Regal, je prodat u 10.300 primeraka, dok je na Starom kontinentu, da prebroji keš za Opel Insigniju prihvatilo tek oko 46.000 kupaca.

Originalni Opel je ažuriran krajem prošle godine, dok je potpuno restilizovana paleta modela svetlo dana ugledala u januaru 2020. godine. Na proleće je debitovao kineski modernizovani Buick Regal, ali tada je u prodaju stigla samo vrhunska „sportska“ verzija sa sufiksom GS. Sada nastupa standardna osvežena limuzina i spremna je za kinesko tržište.

Dakle, spolja, Regal i dalje izgleda gotovo kao Insignia, uprkos činjenici da je GM tokom 2017. godine, francuskom koncernu PSA prodao marku Opel. Limuzina je dobila sličnu rešetku hladnjaka sa ispravljenom hromiranom pločom i modernizovanim prednjim odbojnikom, LED farovi su istog oblika kao na Insigniji. Spoljašnje karakteristike limuzie Regal GS su: agresivniji karoserijski komplet, farovi u matriks tehnologiji, crni felne koje po dijagonali mere 18 inča (standardna limuzina u skupoj konfiguraciji takođe ima 18-ice, ali u srebrnoj boji; dok bazna koristi točkove sa naplacima promera 17 inča, i crvene kočne čeljusti koje potpisuje Brembo.

Glavna novina u Buickovoj kabini je daljinski taster umesto tradicionalne ručice menjača, što kod Insignije nije slučaj. Prosto da čovek pomisli da su Amerikanci želeli da Insignia zabeleži manji uspeh od onog koji joj je potencijal bio. Takođe, sedan ima drugačiji upravljač i taze verziju multimedijalnog sistema. Na spisku opreme nalaze se i grejana prednja sedišta, dvozonski uređaj za klimatizaciju sa funkcijom jonizacije vazduha, kao i filter za fine čestice PM2.5. Tu je i sistem za nadzor nad zbivanjima u mrtvom uglu, kao i tempomat.

Osnovni motor je isti – benzinska turbo jedinica sa četiri cilindra koja nosi oznaku 1.5 SIDI, ali je u isto vreme malo „prigušen“, pa motor sada oslobađa 169 konjskih snaga i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta, umesto 170 ks i 252 Nm. Agregat na vrhu ponude je nov: ukida se benzinski turbo sa četiri cilindra, to jest 2.0 SIDI koji nudi 261 ks (350 Nm), a umesto njega je uveden 2.0 LSY takođe sa turbopunjačem i snagom od 237 ks uz identičan najviši obrtni moment.

Regal GS je takođe opremljen najnovijim motorom. Buick tvrdi da, taj „nazovi gubitak“ snage nije uticao na dinamiku, već upravo suprotno. Limuzine opremljene motorom 2.0 LSY sada navodno ubrzavaju do 100 km/h za 0,1 sekundu brže. To znači da iz mirovanja do navedene brzine stižu za 7,1 sekundi. Istina, kompanija predviđa da na ovaj indikator utiče „kvalitet goriva i asfaltne podloge, kao i uslovi vožnje“. Kao i ranije, Regal u Kini dostupan samo sa Hydra-Matic automatskim menjačem sa devet brzina.

Međutim, ranije je u dokumentima Ministarstva industrije NR Kine otkriven još jedan motor za limuzinu Buick – turbobenzinac sa 1.3 litra zapremine i 158 konjskih snaga. Moguće je da će kasnije ipak naći u ponudi za Regal.

Cena ažuriranog standardnog sedana kreće se u rasponu od 23.400 do 26.900 evra. Limuzina Buick Regal GS koštaće najmanje 27.100 evra.

AutoRepublika

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ovo što radi Bjuik pokazuje samo koliki potencijal za modernizaciju ima Insignia.Opel u vlasništvu PSA napušta ovu platformu i sledeća Insignia biće mehanički blizanac Pežo-a 508.