1. Home
  2. Prezentacije
  3. Porsche predstavio restilizovanu Panameru (GALERIJA)
Porsche predstavio restilizovanu Panameru (GALERIJA)
5

Porsche predstavio restilizovanu Panameru (GALERIJA)

575
5
Podelite sa prijateljima:

Najveća novina je dolazak nove varijante – Turbo S, koja će zameniti nekadašnje Turbo izdanje. 

Porsche Panamera Turbo S može se pohvaliti impresivnim brojkama. Četvorolitarski twin-turbo V8 agregat sada isporučuje 620 ks i 820 Nm, što je za 70 ks i 50 Nm više nego ranije. Prevedeno u performanse, Panamera Turbo S u stanju je da izvrši juriš do stotke za 3,1 sekundu, dok je maksimalna brzina ograničena na 315 km/h.

Novitet je i plug-in izdanje koje nosi oznaku Panamera 4S E-Hybrid. Ovaj model kombinuje 2,9-litarski V6 agregat sa elektromotorom te ukupno dostavlja 560 ks i 750 Nm. Performanse nisu na nivou koji je postavila Turbo S verzije, ali su i dalje odlične.

Tako plug-in hibrid stiže do „stotke“ za 3,7 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 298 km/h. Panamera 4S E-Hybrid koristi bateriju kapaciteta 17,9 kWh, i prema WLTP protokolu u stanju je da pređe 54 km koristeći isključivo električnu energiju.

Ni GTS varijanta Panamere nije ostala na istom kao i pre restilizacije, jer V8 agregat sada nudi 20 ks više nego ranije, te je na raspolaganju 480 „grla“. Kada je reč o baznoj Panameri, Porsche je i ovde izvršio značajne izmene kada je reč o mehanici. Tako se osnovni model odrekao 3,0-litarskog turbo V6 agregata, i usvojio novi 2,9-litarski twin-turbo V6 motor. Ova pogonska jedinica nudi vozaču na raspolaganje 325 ks i 450 Nm.

Pored promena koje su se odigrale ispod haube, osvežena Panamera prošla je kroz manje, suptilne vizuelne izmene, što je i u skladu sa Porscheovom tradicijom. Možda i najevidentnija promena jeste da svetlosna traka koja se prostire celom širinom na zadnjem delu vozila sada koristi LED tehnologiju.

Nemački proizvođač ponudio je novi izgled točkova od 20 ili 21 inča, kao i prerađeni izduvni sistem koji bi sada trebalo da emituje bolji zvuk. Porsche je sa restilizacijom uveo i dve nove: Truffle Brown Metallic i Cherry Red Metallic.

Promene su se odigrale i u kabini. Najveća je novi volan sa polugicama za menjanje brzina, dok će u Turbo S varijanti kao standardni deo opreme dolaziti GT upravljač čije su polugice za promenu brzina obložene kožom. Porsche je postavio i novi audio sistem, renomirane marke Bang&Olufsen sa 21 zvučnikom. Proizvođač iz Štutgarta navodi i da je unapredio informativno-zabavni sistem koji sada poseduje značajno bolji odziv na glasovne komande.

Što se tiče cena, primera radi, bazna Panamera koštaće u Francuskoj od 95.597 evra, dok će perjanica Turbo S imati početnu cenu od 187.036 €.

AutoRepublika 

(575)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Porse i dizajn? Biće da su otopili pračovjeka , on i uradi dizajn, nanovo ga zamrznu na jedno 100 godina i tako stalno.

Bungi

Porše je predstavljanjem modela Panamera ispunio svoj višedecenijski cilj, da proizvodi luksuznu grandturizmo limuzinu sa četiri sjedišta.Prva generacija dizajnerski nije bila baš najljepša, zbog pregiba pozadi zvali su je i „grbavi kit“.Druga generacija je ispeglala „grbu“ pozadi i postala elegantnija, ali nikad ova limuzina esteski nije dostigla eleganciju „911“.

Yankee

Najbolji posao na svetu je biti dizajner Porschea – nista se ne radi, a plata stize.

Don

To smo odavno zaključili samo da napomenem da zanat su pekli kod Talijana , ti mijenjaju još manje.

Don

Jel to onaj porse što ga je geely preface u videu presisao? Cccccc