1. Home
  2. Vesti
  3. Pred nama je atraktivan mutant na bazi kupea Rolls-Royce Wraith
Pred nama je atraktivan mutant na bazi kupea Rolls-Royce Wraith
1

Pred nama je atraktivan mutant na bazi kupea Rolls-Royce Wraith

224
1
Podelite sa prijateljima:

Želja da se serijski primerak automobila marke Rolls-Royce preobrazi u karavan, bila je prisutna još u predratnom periodu, dok je više modernih modela, s vremena na vreme, završilo kao preobraćeno u komercijalna vozila. Sada na delu imamo još jedan pokušaj. Istina, ovoga puta neimenovani kupac nije želeo običan karavan s petoro vrata, već stilski jedinstven shooting brake s troje vrata, zasnovan na serijskom kupeu, modelu Rolls-Royce Wraith.

Kako bi uspešno sproveli zamisao klijenta u delo, iz razvojnog tima britanske marke su u pomoć pozvali nezavisnog dizajnera Nils van Roija, koji je pre par godina osnovao svoj dizajenrski studio u Londonu i već je postao čuven zbog toga što je nacrtao karavan utemeljen na Tesli.

Nils je ponovo odredio kako bi budući karavan trebalo da izgleda, dok je sama konstrukcija automobila poverena belgijskoj kompaniji Carat Duchatelet, koja je uglavnom specijalizovana za limuzine i blindirana vozila, ali povremeno zasuče rukave i upusti se u ovako nešto neobično i egzotično.

Rad na konverziji kupea Rolls-Royce Wraitha je počeo još prethodne godine, dok je prethodne nedelje jedinstveno vozilo isporučeno kupcu. Neobičan karavan je nazvan Silver Specter Shooting Brake.

Automobil s troje vrata poseduje jedinstven krovni panel, kao i originalan zadnji kraj. Novitet je zadržao mogućnost da preveze četiri osobe, dok je prtljažnik preuređen na način da ne nudi previše mesta, ali ga zato krasi bogat ambijent.

Nakon što se i naručilac ovog automobila saglasio, obelodanjeno je da će belgijski entitet Carat Duchatelet lansirati seriju od sedam identičnih karavana. Preuređenje enterijera, ali i karoserije donora će potrajati više meseci dok će finalni izgled i sadržaj u putničkoj kabini biti usaglašen sa svakim od klijenata ponaosob.

Verovatno niste očekivali da čujete cenu noviteta. Ako je to bio slučaj, bili ste sto posto u pravu. Ovakvi poduhvati se lično ugovaraju.

AutoRepublika

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Malo je kičerica, da citiram – malo je pederski ali je ljepo.