1. Home
  2. Vesti
  3. Skoro prepolovljena aprilska prodaja Škode u Kini
Skoro prepolovljena aprilska prodaja Škode u Kini
0

Skoro prepolovljena aprilska prodaja Škode u Kini

163
0
Podelite sa prijateljima:

Usporavanje tražnje na automobilskom tržištu najmnogoljudnije zemlje na svetu skupo je stajala češku marku Škoda. Aprilski prodajni rezultati Škode su za 10,5% niži u odnosu na ostvarene u uporednom mesecu 2018. godine, što je iznenađujuće loš rezultat za marku koja je znala samo za rast tokom brojnih prethodnih tromesečja. Pored toga, došlo je i do odlaganja premijere nove Octavije.

Podatak koji ilustruje smanjenje tražnje za Škodinim vozilima se odnosi na globalni nivo, dok je pad prodaje na tržištu Kine, tokom prošlog meseca, bio posebno strmoglav. Naime, u poređenju sa prethodnim aprilom, broj isporuka Škode je skoro prepolovljen (-40,8%).

Kao glavni krivac za loše aprilske rezultate u Kini je označena upravo Octavia. Iako ovaj model pokazuje znake vremešnosti, premijera naslednika će kasniti, što je posebno rizičan potez proizvođača, izuzetno na tržištu koje gaji posebnu naklonost prema trozapreminskim automobilima.

Do pada prodaje je došlo i u Evropi, ali je on minimalan, barem što se Škode tiče (-1,8%).

AutoRepublika

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments