1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi Jeep Wagoneer
Ovo je novi Jeep Wagoneer
1

Ovo je novi Jeep Wagoneer

211
1
Podelite sa prijateljima:

Ostalo je još svega nekoliko dana do premijere novog Jeepovog modela koji će se zvati Wagoneer. Konkretnije, to će se desiti naredne srede, a po običaju na sajtu AutoRepublika, ćete imati priliku da pročitate detaljnu analizu i prezentaciju. Proizvođač je do sada nekoliko puta predstavljao fotografije iz raznih uglova zahvaljujući kojima imamo generalnu ideju kako će budući terenac izgledati.


Ono šta je sasvim sigurno je da će Wagoneer biti pozicioniran iznad modela Jeep Grand Cherokee, što nam govori da će biti najveći terenac Fiat-Chrysler korporacije. Jeep vidi glavnu konkurenciju u liku modela Chevrolet Tahoe i Ford Expedition, ali kako proizvođač nema premijum verziju sličnih dimenzija, očekuje se da će „napasti“ i one luksuzne terence, tipa Cadillac Escalade i Lincoln Navigator.

To praktično znači da bi početna cena mogla iznositi oko 45.000 američkih dolara, a ranije se pojavila priča da Jeep želi da konkuriše i Range Roveru, pa bi najskuplji Wagoneer mogao da košta i do 100.000 najmanjih zelenih novčanica više. Ali to su sve spekulacije, pa ćemo preneti ono šta znamo.


Za početak, novi terenac će delititi platformu sa pikap kamionetom Ram 1500, a oba će se proizvoditi u gradu Stirling Hajts (američka savezna država Mičigen). Ovaj podatak je izuzetno bitan za Jeep, pošto je prethodnih godina vodio velike pregovore sa predstavnicima sindikata koji su se plašili da bi Jeep mogao da izabere lokaciju u Meksiku za proizvodnju noviteta.

Wagoneer i 1500 će verovatno deliti tri motora, uključujući 3,6 i 5,7-litarske benzince kao i 3.0-dizel. Spomenuti skupoceni konkurent Range Roveru, bi mogao da pozajmi moćni „Hellcat“ motor sa preko 700 konjskih snaga, a on se već ugrađuje u mnoge modele marki Ram, Jeep i Dodge.

Dizajn bi trebalo da podseća na ostale modele kompanije, što nam govori da ćemo videti prepoznatljivu Jeepovu masku hladnjaka, i mnoge kockaste linije. Po pitanju enterijera su potvrđena tri reda sedišta i 9,2-inčni monitor.

Originalni Jeep Wagoneer se inače proizvodio od 1963. do 1991. godine bez većih izmena, a danas se smatra prvim premijum terencem. Kompanija je kasnije koristila ovu oznaku i na specijalnim verzijama modela Cherokee i Grand Cherokee.

U svakom slučaju, ostanite sa nama i naredne srede, kada će biti predstavljene prve zvanične informacije i fotografije.

AutoRepublika

(211)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Bice svasta tog treceg septembra,….