1. Home
  2. Vesti
  3. DS se usredsređuje na promociju marke u Evropi
DS se usredsređuje na promociju marke u Evropi
1

DS se usredsređuje na promociju marke u Evropi

244
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka DS, koja pretenduje na premijum status, je stekla nezavisnost od matičnog brenda Citroen pre oko šest godina, ali nikada, nažalost nije uspela da se izbori za značajniju popularnost među kupcima. Prodajne brojke su 2014. godine bile bolje nego 2019. jer je prodaja u međuvremenu spala sa 85 hiljada na 52 hiljade primeraka. Kinesko tržište je procenjeno kao ključno, od strane uprave marke, a tek tu je doživljen fijasko. Ako analiziramo obim isporuka u dve naznačene godine, vidimo da je prodaja pala sa 26 hiljada primeraka, na svega 1.200 četvorotočkaša.

Rukovodstvo PSA grupacije shvata da nema garancija u pogledu eventulanog uspeha, čak i uz forsiranu promociju novih modela, jer je tržište u generalnom padu, pa će se DS ubuduće fokusirati na produbljivanje interesovanja među kupcima kroz promociju novih prodajnih platformi, i na svaki drugi način koji će doprineti boljitku u imidžu brenda, posebno na teritoriji koja nije pod upravom Emanuela Makrona.

Udeo luksuzne marke DS na domaćem tržištu doseže do 2%, iako je recimo, u Velikoj Britaniji i Kini, on nivou od samo 0,14% i 0,01%. Mišljenje uprave galskog brenda ide u smeru da će puna konkurentnost s nemačkim premijum rivalima, biti na dohvat ruke, verovatno tek za nekih dvadeset do trideset godina.

Ipak, kako i sami Francuzi tvrde, novi sedan DS 9 je pozicioniran van segmenata i predstavljen je s namerom da demonstrira ambiciju i nezavisnost marke, a nikako kako bi na neki značajan način uvećao isporučeni kontigent četvorotočkaša ove plemenite marke. Pored velikog sedana, Evropljanima se nude još samo krosoveri s oznakama DS, a koje smo testirali. To su DS 3 Crossback i DS 7 Crossback. Uporedo s ostalim aktivnostima, DS će razviti virtuelan izložbeno-prodajni salon, na koji način se planira uštedeti vreme potencijalnim kupcima, tako da ne moraju da odlaze u maloprodajni objekat marke.

Rezultati koje će Francuzi beležiti s ovim brendom u budućim godinama, razotkriće koliko su efektivne mere bile, ali ako se kupci i dalje ne prodrmaju i postanu zainteresovani za limene lepotane s amblemom DS-a, uprava galskog koncerna može da odluči i da ukine ponudu ove marke.

Uzgred, marka prema našim saznanjima nema predstavništvo u Srbiji, a od većih zemalja u Evropi, pomenuli bismo Rusiju gde je slična situacija.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Da dodam:DS 4 je snimljen u zavrsnoj fazi testiranja,proizvodnja u Nemackoj pored nove Astre.Konkurisao bi A klasi…