1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Do 2030. svaki treći kupac automobila u Kini će biti samac
Do 2030. svaki treći kupac automobila u Kini će biti samac

Do 2030. svaki treći kupac automobila u Kini će biti samac

185
1
Podelite sa prijateljima:

Samci će činiti oko 30% od ukupnog broja kupaca novih automobila na teritoriji Narodne Republike Kine, do 2030. godine. Takvo tržišno kretanje će usloviti i prilagođavanje nastupa proizvođača automobila, počev od osmišljavanja marketinških kampanja, pa sve do kreacije dizajnerskih rešenja primenjenih na novim četvorotočkašima.

Za upravo predstavljenu anticipaciju budućnosti je zaslužna studija koju je pripremio tim iz istraživačke kompanije Bitauto Holdings Ltd. Zanimljivo je pomenuti da je ta istraživačka firma osnovana od strane istog čoveka koji vodi i proizvođača električnih automobila, kompaniju Nio. Radi se Vilijamu Liju.

Trenutna situacija na tamošnjem tržištu je takva da među kupcima novih vozila, samci učestvuju sa oko 15%. Ogromna većina kupaca novih automobila u Kini, u ovom trenutku spada u kategoriju „uparenih“ osoba, odnosno onih koji su u ozbiljnoj vezi, i njih je 85%. Ujedno, ta kategorija potrošača je ona koja je predvodila tražnju za praktičnijim, spram potreba porodice oblikovanim četvorotočkašima. Ali, kao što je to slučaj i u brojnim drugim velikim svetskim državama, i mladi Kinezi odlažu odluku o stupanju u brak za neki kasniji momenat, pa će se to direktnije i odraziti na situaciju na tržištu novih automobila.

Mlađi, još uvek brakom „neokovani“ ljudi, biće predvodnici tražnje za vozilima koja će biti razvijena s vidnim prioritetom konstruktora na pitanjima stila i ekološke podobnosti, navodi istraživač i koautor studije iz kompanije Bitauto, Li Jiksin.

Navedenim prognozama i relevantnim predviđanjima, očigledno već raspolažu i veliki tradicionalni proizvođači poput kompanija Volkswagen AG i General Motors Co., koje su već započele sa prilagođavanjem imidža maraka koje posluju pod njihovom kontrolom. Dodatno, Honda Motor Co. je ranije ove nedelje, azijskom tržištu prikazala i kompaktni električni mali automobil Honda e, koji će se naći na tržištu matične zemlje u oktobru. Tu najavu možete pročitati klikom na ovaj članak.

Samci su, prema pretpostavkama, skloniji da vape za luksuzom, stranim prestižnim markama, novim, umesto polovnih automobila. Sve to proizilazi iz rada istraživača. Treba reći još da je oko 20% kupaca koji još uvek nisu stupili u bračne odnose, u prvoj polovini ove godine u Kini, izabralo automobil iz premijum segmenta.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Biće to i ranije. I to ne samo u Kini.