1. Home
  2. Vesti
  3. Mini Cabrio pred penzijom?
Mini Cabrio pred penzijom?
0

Mini Cabrio pred penzijom?

144
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski mediji pišu o tome da je Mini spreman da se odrekne svog kabrioleta kako bi se napravilo mesta za druge modele u portfoliju ovog proizvođača. 

Nije nikakva tajna da je prodaja kabrioleta u slobodnom padu na globalnom nivou. Prema poslednjim informacijama do kojih su britanski novinari stigli iz Holandije od jednog od dobavljača komponenti za Mini, poslednji Mini Cabrio sići se sa proizvodnih linija 2024. godine jer su do tada potpisani svi ugovori o nabavci delova za sklapanje ovog automobila.

Ništa čudno, no pitanje je da li će ovaj model opstati i toliko dugo na tržištu. Prethodne godine je Mini isporučio 30.426 primeraka ovog kabrioleta. Nije sjajan rezultat, ali nije ni preterano loš. Ipak, to predstavlja pad od 14% u odnosu na 2016. godinu kada je pomenuti model inicijalno plasiran.

Dakle radi se o automobilu koji pripada niši tržišta koja iz dana u dan gubi na volumenu. Primećeno je da se kupci kabrioleta preorijentišu na male gradske krosovere, što upućuje na to da će vozila „bez krova“ uskoro postati unikati, jer je sigurno da će sve više proizvođača napustiti ovaj segmentu.

Izvesno je da će Mini ove godine ubeležiti pad prodaje u odnosu na prethodnu, zbog krize u vezi sa korona virusom. Taj pad će biti pogotovo izražen kod kabrioleta, te ostaje opravdano pitanje da li će Mini Cabrio doživeti da ode u penziju planirane 2024. godine, ili će u istoriju otići znatno ranije?

AutoRepublika 

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments