1. Home
  2. Life
  3. Turizam
  4. Znamenitost Bruklina sklonjena sa ulice nakon 25 godina
Znamenitost Bruklina sklonjena sa ulice nakon 25 godina

Znamenitost Bruklina sklonjena sa ulice nakon 25 godina

4.27K
0
Podelite sa prijateljima:

Amerikanci su izuzetno ponosni na svoje klasične automobile. Nije retkost da današnja vrednost bude po nekoliko puta viša od originalne, ali je još manja retkost da vlasnik pusti svog ljubimca da propada uz nadu da će ga jednog dana restaurirati.

Na ulicama američkog grada Bruklin već 25 godina je na istoj lokaciji parkiran crni Cadillac DeVille iz 1971. godine. On je tokom godina postao toliko poznat da je važio kao turistična atrakcija iako je njegova istorija velika enigma. Po nekim pričama, vlasnik ga je parkirao davne 1994. godine kada je izgubio vozačku dozvolu nakon mentalnih problema.

Tokom godina Cadillac je napunjen starim novinama i praznim čašama od kafe i vode, ali se sa istog mesta nije pomerio već dve i po decenije. Ovaj deo je još veća misterija pošto Bruklin ima izuzetno striktne zakone povodom parkiranja, pa tako nijedan automobil ne može da provede na istom mestu više od 12 sati.

To otvara mogućnosti da vlasnik ima debele „veze“ ili je jednostavno srećne ruke. Ipak, građani Bruklina su se probudili jedno jutro a legendarni američki automobil više nije bio na svom mestu. Cadillac je uredno registrovan svake godine pa se nagađa da kada su započeti ulični radovi u blizini, vlasnika je jednostavno napustila sreća.

Tokom godina mnogi stanari su se žalili da stari DeVille predstavlja opasnost i da zauzima dragoceno parking mesto, kojih u Njujorku zaista nema mnogo. Pre nekoliko godina se čak desilo i snimanje filma u naselju zbog koga su stanari bili primorani da pomere svoje automobile. Čak ni to nije moglo naterati upravu grada da posalje pauk, ali je tokom godina skinut veliki broj delova s vozila među kojima je najznačajnija maska hladnjaka.

Dok većina slavi odluku da se Cadillac konačno pomeri sa parkinga, postoje i oni koji žale što se takva znamenitost više veće videti. Posebne kritike su imali turisti koji su planirati posetu DeVillu tokom obilaska Bruklina, ali za utehu u Njujorku se svašta toga može videti pa verujemo da jedan stari Cadillac neće faliti …

AutoRepublika

(4265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments