1. Home
  2. Vesti
  3. Budući performantni modeli Renaulta nosiće Alpine značku
Budući performantni modeli Renaulta nosiće Alpine značku
0

Budući performantni modeli Renaulta nosiće Alpine značku

189
0
Podelite sa prijateljima:

Novi šef Renault grupe – Luka de Meo, potvrdio je novinarima da će u budućnosti modeli Renaulta visokih performansi nositi Alpine oznaku, odnosno da će stizati iz ovog brenda. 

De Meo je primenio isti recept koji je isprobao u Španiji sa Seatom i Cuprom. Dakle, oni modeli koje Renault bude želeo da pretvori u performantna vozila proći će kroz Alpine tretman i posle će se prodavati pod okriljem te marke.

„Nećemo pretvarati Kangoo ili Espace u Alpine. Uradićemo to sa vozilima koja se uklapaju u ovaj brend“, rekao je Luka de Meo. U prevodu, to znači da će samo automobili koji imaju potencijal da dobro prođu na tržištu performantnih vozila dobiti svoju Alpine verziju. Britanski mediji veruju da bi među prvima koji će proći kroz Alpine tretman mogli da budu aktuelne generacije Clija i Captura.

Renault Megane RS

Ranije smo saznali da će proizvođač modela A110 postati zasebna poslovna jedinica u Renault grupi sa daleko većom autonomijom. Na njeno čelo biće postavljen Siril Abibtul, koji će pored toga nastaviti da vodi tim u Formuli 1. Ujedno ekipa Renaulta u najbržem cirkusu na svetu menja ime u Alpine.

Novi šef Renaulta uveren je da će izmene dovesti do stvaranja snažnog brenda. „Video sam priliku da ukombinujemo stvari i stvorimo nešto što ja zovem mini Ferrari. Tim F1 koji je u centru poslovnog ekosistema i da stvorimo brend koji je prisutan u sportskim šampionatima, inženjeringu, proizvodnji i distribuciji“, rekao je Luka de Meo.

Izvršni direktor francuskog proizvođača kazao je da se mora prestati sa nostalgičnim pogledom na Alpine i okrenuti se budućnosti, novoj tehnologiji, električnim automobilima… On je dodao i da se sprema uvećanje distributivne mreže ovog brenda.

Kada je reč o jedinom modelu ove marke u ovom trenutku – A110, De Meo je rekao da vidi budućnost za taj automobil. „Voleo bih da organizujem životni ciklus A110 slično kao kod Porschea 911, tako da imamo različite verzije“, naveo je italijanski menadžer. On je dodao i da bi A110 mogao postati EV, ukoliko za to bude bilo poslovne logike i ako se nađe odgovarajući poslovni partner.

Dakle, Luka de Meo ima velike planove za Alpine. Šta sve još ima u vidu za Renault grupu u narednih osam godina, saznaćemo početkom iduće godine, kada će biti predstavljena strategija za budućnost pod upravom novog rukovodstva.

AutoRepublika 

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments