1. Home
  2. Vesti
  3. Još jedan nama dobro poznati automobil nestaje sa američkog tržišta
Još jedan nama dobro poznati automobil nestaje sa američkog tržišta
2

Još jedan nama dobro poznati automobil nestaje sa američkog tržišta

368
2
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno, Ford je odlučio da eliminiše kompletnu ponudu drumskih automobila na domaćem tržištu, sa izuzetkom Mustanga, i da se koncentriše samo na profitabilnije terence, krosovere i pikap kamionete. Plan je upravo realizovan ovih dana, kada je poslednja limuzina srednje klase Fusion sišla s proizvodne trake, a iako je takav potez u spomenuto vreme privlačio podsmehe i čuđenje, nije trebalo proći mnogo vremena pre nego što su i drugi proizvođači krenuli istim putem. Uglavnom su nestajali mali gradski proizvodi poput Honde Fit (u ostatku sveta poznate pod oznakom Jazz) i Toyote Yaris, a kako stvari stoje red je došao i na veće automobile.


Tokom jučerašnjeg dana, Hyundai je najavio da nova generacija kompaktnog heča Elantra GT neće više biti dostupna „preko bare“. Reč je o automobilu koji je u Evropi poznat pod imenom i30, a u Americi se prodavao u poslednjih osam godina.

Proizvođač iz Koreje kaže da želi da posveti pažnju limuzinskom izdanju Elantre, koji uskoro pristiže u prodajne salone, a da bi povratio neke kupce, Hyundai planira da ponudi više različitih verzija. To se pre svega odnosi na sportski N-Line, a kako su limuzine na ovom tržištu uvek bile popularnije od hedžbek verzija, ne očekuje se da će Hyundai izgubiti veliki broj kupaca.

(Još uvek) četvrti najveći svetski proizvođač automobila je takođe dodao još dva omanja krosovera u svoju ponudu, a reč je o modelima Venue i Kona. Hyundai ne razdvaja prodaju Elantre, pa je nepoznato koliki udeo je heč igrao u ukupnoj prodaji koja se meri sa 175.094 isporučenih jedinica tokom prošle godine, ali po nekim najavama cifra je iznosila tek nekih 15%. S druge strane, Kona je privukla 73.326 kupaca u istom periodu, dok je Venue debitovao tek ove godine.


Na kraju se još postavlja pitanje da li će ista sudbina zadesiti i mehaničkog blizanca, model Kia Forte, a šanse za tako nešto su izuzetno velike.

AutoRepublika

(368)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
mkm

Ciao normalnim automobilima, benvenuti kombijima i kamionima

moron

Šteta za i30