1. Home
  2. Vesti
  3. VW prirpema i Alltrack verziju novog Golfa
VW prirpema i Alltrack verziju novog Golfa
0

VW prirpema i Alltrack verziju novog Golfa

351
0
Podelite sa prijateljima:

Paralelno s razvojem novog Volkswagena Golfa u karavanksom izdanju, tradicionalno označenog nazivom Variant, ekipa inežnjera nemačkog giganta vredno radi i na kros varijanti istog. Po tradiciji, i ovaj model će poneti sufiks oznaku Alltrack, piše germanski list Auto Bild. Pored toga, redakcija pomenutog poznatog automobilskog medija spekuliše i o motoru koji će biti postavljen pod haubu ovog izdanja kultnog modela.

Počev od sedme generacije Golfa, Volkswagen nudi vrhovnu verziju Golf Alltrack, utemeljenu na kosturu Golfa Varianta. Kao i svoj direktni predak, tako će i Golf 8 biti dostupan u „kvazi SUV“ varijanti, uz podsećanje da je SUV skraćenica koja skriva modele iz segmenta „kvazi terenaca“. Dakle, Golf 8 u „kvazi-kvazi“ izdanju neće imati druge, izuzev karavanske varijacije i verovatno će jedina pogonska opcija u ponudi, sagorevati naftu.

Kako je Alltrack zamišljen kao najprestižnija varijanta „civilnog“ Golfa, tako je verovatno da će koristiti usluge dvolitarskog TDI bloka, dobro poznatog iz GTD verzije. To bi onda značilo da je snaga na nivou od 200 „konja“, a najviši obrtni moment od 400 Nm. Pogonska sila će se prenositi na sva četiri kraja karoserije. Barem tako u Auto Bildu pretpostavljaju, s obzirom na to da i  Golf 7 Alltrack pod haubom ima najsnažniju verziju dizelaša, s ergelom od 184 „grla“ iz GTD verzije Golfa 7. Doduše, članovi pomenute redakcije licitiraju i mogućnošću da uvodna verzija Alltrack alternacije koristi motor: 2.0 TDI sa 150 konjskih snaga. Verujemo da su u pravu, jer bi to značilo da se nastavlja tradicija uspostavljena promocijom prethodnika iz mini palete Golfa 7.

Što se tiče detalja koji su svojstveni samo verziji s oznakom Alltrack, treba istaći, pored plastičnih obloga donjeg postroja za zaštitu tokom eksploatacije na umereno neprijateljskim terenima, novitet bi trebalo biti umereno podignut, tačnije za dobra dva centimetra. Dodatno, Alltrack ima koristi i od pozamašnijeg međuosovinskog rastojanja Golfa Varianta, što implicira i komforniji smeštaj u kabini.

Što se cene tiče, top verzija Golfa Alltrack bi trebalo da „pobedi“ (sumanutu) cifru 40.000 evra, a moguća početna verzija sa slabijim motorom, mogla bi da startuje od „tričavih“ 36.000 evra. U Auto Bildu očekuju da će Alltrack biti predstavljen svetskoj publici krajem 2020. godine.

Fotografije i najavni video klip možete pogledati ovde. Za naslovnu ilustraciju smo iskoristili render pripremljen od strane ruskih Kolesa, a tiče se vizuelne anticipacije novog Golfa Varianta.

AutoRepublika

(351)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments