1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Stinger najverovatnije bez nove generacije
Kia Stinger najverovatnije bez nove generacije
1

Kia Stinger najverovatnije bez nove generacije

252
1
Podelite sa prijateljima:

Stinger će po svemu sudeći uskoro otići u penziju.

Već dugo vremena se priča o tome kakva će sudbina zadesiti model Stinger? Prvo je bilo informacija da će dobiti potpuno novu iteraciju, te da će se smestiti u EV segment… No, izgleda da je kraj karijere neminovan za ovaj automobil.

Stinger je od onih vozila koji izgledaju znatno bolje uživo nego li na fotografijama i Kia je pokušala da sa njim pomalo izmeni sliku o svom brendu, pokušavajući da koketira sa sportskom klasom četvorotočkaša.

No, mnogo toga se promenilo od 2017. godine kada je pomenuti automobil stupio na scenu, misleći pre svega na elektrifikaciju. Kia se sve više uzda u električne modele, čime se prostor za manevar oko Stingera značajno sužava.

Na marginama Salonu automobila u Los Anđelesu, šef dizajna Kije Karim Habib rekao je da je duh Stingera prisutan i u EV asu te marke. “EV6 ima gene GT-a. Stinger je imao veliku ulogu transformaciji Kije, a sada je to na modelu EV6”, rekao je Habib.

Činjenica da Kijin konvencionalni adut nema neke ozbiljne komercijalne rezultate je još jedan od razloga za penzionisanje. To se neće odigrati u skorije vreme, jer se očekuje da će aktuelni Stinger ostati na tržištu još najmanje dve, a najviše tri godine.

Direktnog naslednika sigurno neće biti, možda evenutalno u nekakvom EV obliku…

AutoRepublika 

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Najleša Kia ikada napravljena … A i generalno, nezavisno od brenda, jedan od najlepših automobila.