1. Home
  2. Vesti
  3. Uvođenje kazni bez ograničenja za one koji budu varali u Velikoj Britaniji
Uvođenje kazni bez ograničenja za one koji budu varali u Velikoj Britaniji
0

Uvođenje kazni bez ograničenja za one koji budu varali u Velikoj Britaniji

237
0
Podelite sa prijateljima:

Britanske vlasti planiraju da kazne proizvođače  koji budu pokušali na bilo koji način da varaju na testovima na izduvne gasove, tako što će protiv njih povesti krivični postupak uz mnogo oštrije potencijalne posledice u odnosu na evropsku regulativu, uključujući i pretnju kažnjavanja bez ograničenja.

Ove mere, koje su stavljene na javnu diskusiju, ciljaju sprečavanje skandala poput onog kojeg je izazvala Volkswagen grupa, sa 11 miliona spornih automobila, opremljenih softverom koji je lažirao rezultate tokom testiranja. Mimo testova, dotična vozila su emitovala do 40 puta više azotnih oksida od dozvoljenog.

„Mi nastavljamo da neprihvatljive poteze Volkswagena prihvatamo veoma ozbiljno i u fazi smo kreiranja novih mera koje će neutralisati prevare u budućnosti“, izjavio je Džesi Norman, ministar saobaćaja. „Oni koji budu varali , odgovaraće u ovoj zemlji kako pravno tako i finansijski za svoja nedela.“

Paket mera bi mogao da se proširi na bilo kojeg uvoznika koji u Veliku Britaniju uveze neispravan proizvod, kažu u vladi. Što se ostalih predloga za popravljanje kvaliteta vazduha tiče, kao i bezbednosti na putevima, oni uključuju bolji kvalitet informacija za potrošače u smislu predstavljanja rigoroznijih testiranja novih automobila.

Industrijsko telo, Društvo proizvođača i trgovaca motornim vozilima, odgovorilo je na predloge sa izjavom u kojoj se kaže da potrošači u Ujedinjenom Kraljevstvu „mogu biti uvereni da kupuju najčistije i najbezbednije automobile u istoriji“.

„Svaki novi automobil prodat u Velikoj Britaniji, u skladu je sa najstrožijom regulativom, počev od bezbednosti pa do emisionih standarda i načina na koji se vozila testiraju i odobravaju za prodaju“, rekao je šef SMMT-a, Majk Houz.

 

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments