1. Home
  2. Vesti
  3. Haval Jolion ažuriran
Haval Jolion ažuriran
1

Haval Jolion ažuriran

143
1
Podelite sa prijateljima:

Ovaj krosover nije bio uspešan u domovini, pa ga je Great Wall uklonio iz prodaje još 2021. godine, ostavljajući na tržištu samo skuplju verziju pod nazivom Haval Chitu. Ali, Jolion karijeru gradi na stranim tržištima: prošle godine je prodat u 98 hiljada primeraka. Više od polovine njih proizvedeno je i prodato u Rusiji – ukupno 55.550 jedinica; time je u bratskoj nam zemlji Jolion postao najpopularniji strani automobil prošle godine.

Zbog toga je premijera ažuriranog krosovera održana i na ruskom tržištu.

Glavna karakteristika restilizacije je nova rešetka hladnjaka sa crnim vertikalnim trakama umesto hromiranih horizontalnih šipki. Prednji branik je redizajniran, a zadnji branik ima novi donji umetak koji imitira difuzor. Hromirane lajsne su nestale sa strane, ali su se na pragovima i lukovima točkova pojavile crne plastične obloge: sa njima je Jolion dobio bolji „off-road“ imidž i postao širi za 33 mm (sada 1.874 mm).

Promenjen je spojler na petim vratima, koji je takođe sada crn, bez obzira na boju karoserije. Inače, paleta sada ima pet boja umesto šest: bela je isključena, dok su ostale boje ostale iste.

Najiščekivanija inovacija u kabini jeste stub upravljača sa podešavanjem ne samo po visini, već i po dubini, i to već u osnovnoj konfiguraciji. Sam volan je isti, a generalno unutrašnjost nije pretrpela veće promene. Među opcijama pojavilo se konturno osvetljenje (64 boje koje možete izabrati). Još uvek postoje crne i sive opcije presvlake, a umesto braon, sada je crvena unutrašnjost, kao što je prikazano na ilustracijama kompanije.

Komplet i sadržaj paketa opreme su revidirani. Na primer, osnovna verzija Comfort sada uključuje zadnje parking senzore i sistem za praćenje pritiska u gumama. Počevši od verzije Elite, medijski sistem ima Haval Connection (potrebna je mobilna aplikacija Mi Haval). „Srednja“ verzija Elite Plus je isključena iz asortimana, a Premium dodaje ventilisano vozačko sedište, električno suvozačko sedište i isto konturno osvetljenje, ali istovremeno isključuje prednje parking senzore, hedap displej, asistent za parkiranje i adaptivni tempomat.

Sve ovo je sada dostupno samo u novoj top verziji Tech+, koja takođe ima panoramski krov sa krovnim otvorom.

Sva oprema je ista. Jolion sa pogonom na prednje točkove ima 1.5 turbo motor (143 KS, 210 Nm) i polunezavisno zadnje vešanje; postoji izbor između šestostepenog manuelnog i sedmostepenog robotizovanog sa dve mokre spojnice. Automobili sa pogonom na sve točkove imaju drugačiji turbo motor 1.5 (150 KS, 230 Nm) i pozadi multilink, a menjač može biti samo potonji.

Restilizovani automobili će se naći u prodaji do kraja februara.

AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izbor boja u enterijeru je slican onome kod velike Mazde – crveno i crno. Razlika je u tome da je Kinez odabrao svetliju nijansu crvene i tako izgubio na eleganciji. To je onaj fini slif koji Kinezima jos nedostaje.