1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Peugeot se rastaje od dela svoje kolekcije
Peugeot se rastaje od dela svoje kolekcije

Peugeot se rastaje od dela svoje kolekcije

317
0
Podelite sa prijateljima:

Povodom Dana evropskog nasleđa za 2020. godinu, Peugeot Adventure će u saradnji sa markama Citroën i DS, na dan 20. septembar organizovati petu po redu aukciju pod nazivom “Classic Exchange”, a na kojoj će se na „meniju“ naći, između ostalog i rezervni delovi za starinska vozila. Za organizaciju javnog nadmetanja će biti zadužena poznata francuska aukcijska kuća Aguttes.

Na taj način će i ove godine biti omogućena kupovina rezervnih delova, prateće opreme i tehničke dokumentacije za oldtajmere, ali i za takozvane jangtajmere, bilo da se oni „kotrljaju“ na dva ili pak na četiri točka, a nose ambleme marki Peugeot, Citroën i DS. Događaj će takođe svojim fizičkim i komercijalnim prisustvom uveličati i Michelin, sa svojom paletom proizvoda, objedinjenom pod ilustrativnim nazivom “Classic”.

Kao ponuđači na aukciju se mogu prijaviti i pojedinci – fizička lica. Za tako nešto, prvenstveno je neophodno popuniti registracionu prijavu. a zatim je i proslediti na adresu elektronske pošte organizatora koja glasi: musee@peugeot.com.

U partnerstvu sa pomenutom aukcijskom kućom Aguttes, tri galske marke planiraju da potencijalnim, budućim vlasnicima ponude deo svoje kolekcije koju su držali kao zaostavštinu. PSA grupa će zainteresovanima ponuditi dva vozila:

  • Koncept Peugeot Flux iz 2007. godine: vodonično vozilo predtavljeno na Salonu automobila u Ženevi. Očekuje se da će dostići cenu između 40 i 50 hiljada evra.
  • Citroën Visa Dangel 4×4 (1984.): poseban prototip automobil s centralno postavljenim V6 motorom. Konstruktor se nada da će prodajom istog, inkasirati sumu koja će se kretati u intervalu od 25 do 45 hiljada evra.

Kao što je to bio slučaj i sa rezervnim delovima, komponentama i aksesoarima, tako će i u ovom delu nadmetanja biti omogućeno individuama da iznesu u ponudu svoje raritete na dva ili četiri točka.

Eventalno zainteresovani bi trebalo da znaju da će Peugeot, Citroën i DS izaći na „bojište“ pomenutog 20. septembra, počev od osam izjutra, i da će se zadržati „na terenu“ sve do 17h. Aukcija je zakazana u dvorištu kompanijskog muzeja u Sošou.

AutoRepublika

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments