1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Napušteni Porsche Carrera GT će vas natjerati da zaplačete
Napušteni Porsche Carrera GT će vas natjerati da zaplačete

Napušteni Porsche Carrera GT će vas natjerati da zaplačete

916
1
Podelite sa prijateljima:

Priložene fotografije smo pronašli na instagram profilu @cherongermando koji je uz vizuelne ilustracije objavio i kratku priču. Automobil se nalazi u napuštenom kineskom salonu automobila koji je svojevremeno bio korišćen za izlaganje vozila prestižnih marki Ferrari i Maserati. Ovaj Porsche je navodno imao nekoliko vlasnika, prije nego li je došao u pomenuti salon, ali nije poznato da li je tu autombil završio zbog prodaje ili se samo skladištio (parkirao) tu.

Trgovačka kompanija kojoj je pripadao izložbeno-prodajni salon o kom pišemo je već od 2007. godine bila u finansijskim problemima, što je prema priči koja nam je dostupna, i dovelo do pokretanja stečajnog postupka tokom 2012 godine. Od tada ujedno se čini da ovaj automobil nije ni dirnut.

Na žalost svih nas, izgleda da nije samo prikazana Carrera GT, ta koja je napuštena. Društvo joj prave još dva automobila, i to kakva! Radi se o primercima sportskih i prestižnih automobila kakvi su Ferrari 575 Superamerica i Corvette C5 Z06.

Da se vratimo mi na „naš“ Porsche koji nosi broj šasije 1255, što će reći da je sa traka sišao neposredno pred obustavu proizvodnje kontigenta koji je činilo ukupno 1.270 primeraka, te ne izgleda loše. Ali nije sve u izgledu, jer znamo da dugogodišnje ležanje i nekretanje ima poguban uticaj na ostale komponente, najviše na plastične i gumene delove, tako da vjerujemo da ovaj automobil zahtjeva značajna ulaganja prije nego li ponovo bude bio spreman za „haos na asfaltu“.

Spekuliše se da ova tri automobila trenutno nije moguće kupiti, ali se nadamo da će neko uskoro moći da spasi ove ljepotane.

AutoRepublika

(916)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ovi automobili su u zatvorenom prostoru, zaštićeni od atmosferskih uticaja i u mnogo boljem stanju od napuštenih luksuznih automobila na pustinjskoj ledini Dubaia.