1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Sport ide ka elektrifikaciji
Audi Sport ide ka elektrifikaciji
0

Audi Sport ide ka elektrifikaciji

148
0
Podelite sa prijateljima:

Performantno odeljenje nemačke marke uskoro će nuditi samo modele koji će koristiti neku vrstu hibridizacije.

Doba kada je Audi Sport nudio automobile koji su koristi samo SUS motore uskoro će biti iza nas, jer kada se krene sa elektrifikacijom vozila sa visokim performansama neće više biti povratak natrag, već će hibridizacija biti jedina opcija za koju će kupci moći da se opredele.

Za razliku od Volkswagena koji nudi aktuelni Golf u dve varijante GTI i GTE, dakle sa konvencionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, i plug-in hibrid, Audi Sport neće krenuti ovom stazom. Šef za marketing i prodaju u ovom odeljenju, Rolf Mičl, potvrdio je da će oni opredeliti za jednu opciju i to onu hibridnu.

„U toku su velike promene i mi ih moramo adekvatno ispratiti. Uskoro će RS modeli Audija biti elektrifikovani, odnosno u ponudi će biti plug-in hibridi i električni automobili“, rekao je Mičl.

Rukovodilac nemačke marke je dodao da će promena doći postepeno, ne naglo kao što se moglo pročitati u nekim stručnim germanskim medijima. Mičl je naglasio da će fokus Audi Sporta sa njegovim modelima ostati isti, a to su performanse i svakodnevna upotrebljivost.

„Elektrifikacija daje fenomenalne prednosti, kao što su recimo vektorisanje obrtnog momenta i velike brzine sa kojima je moguće savladati krivine“, naveo je šef za marketing i prodaju Audi Sporta.

Očito je da će elektrifikacija uzeti maha u ovom odeljenju nemačkog brenda u godinama koje su pred nama. Audi Sport trenutno nudi samo RS6 sa blagim hibridom kao jedini model koji zaista elektrifikovan, ali ćem odo 2023. godine videti plug-in hibridni RS4 kao i električni E-tron GT.

AutoRepublika 

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments