1. Home
  2. Vesti
  3. Honda se odriče dizel motora u Evropi
Honda se odriče dizel motora u Evropi
6

Honda se odriče dizel motora u Evropi

318
6
Podelite sa prijateljima:

Umesto dizel agregata, Honda će na Starom kontinetu forsirati električne i hibridne modele. 

Satanizacija dizela i proterivanje istog iz evropskih metropola već daje rezultate, a ekipi proizvođača koji izbacuju „naftaše“ iz ponude u Evropi priključiće se i Honda, mada ne momentalno. Japanski proizvođač namerava da 2021. godine prestane da nudi dizel agregate na našem kontinentu, taman kada je planirano da aktuelna generacija Civica dobije naslednika.

Do tada će Honda postepeno sa pojavom svakog novog modela gasiti ponudu dizela za taj automobil. Umesto toga biće nuđene elektrifikovane varijante modela sa benzinskim agregatom. Prvi takav automobil biće novi CR-V, a Honda veruje da će polovina od projektovanih 60.000 prodatih primeraka u Evropi otpasti na hibridnu varijantu.

Naredna generacija Civica trebalo bi da dolazi sa SUS benzinskim agregatom, ali i kao plug-in hibrid. Mada, kako kažu predstavnici japanskog brenda još uvek nije izvesno da li će ovaj hibrid biti ponuđen u svim evropskim zemljama, pre svega zbog neujednačene regulative.

Istovremeno, Honda planira da plasira na evropsko tržište svoj prvi električni automobil zasnovan na konceptu Urban EV u toku naredne godine. Za sada nema planova da japanska marka ugasi fabriku u Svindonu u Velikoj Britaniji koja sklapa dizel motore, jer će Honda nastaviti da nudi taj tip agregata na Filipinima, Indiji, Tajlandu…

 

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Realno, nikada nisu imali valjan dizel. Nekima će ovaj dizelgejt dobro doći…..

moron

Zato je ovaj savremeni benzinski „đip“ trošio 11 litara goriva na testu:
https://www.youtube.com/watch?v=sdF33fINpd4&feature=youtu.be

Balkanboj

Već vidim budućnost svetlu i lepu…
Pune salone neprodatih vozila.
Pa taj segment je buknuo samo zahvaljujući naftašima. Ko će pri zdravoj pameti da kupi kiosk sa barem 1.7t težine i cvt (alo, CVT) menjačem na benzin?? Pa ja sam bio retka budala da vozim karavan od blizu 4.9m na benzinu (i uživao), ali realno, i taj hibrid kad dodje on je dobar samo po gradu da se vozi, tj da stoji u gužvi.
Džaba prodajni bum, nema dizela, nema ni potražnje za kioscima.

Mad Max

Mnogo…. Sa 11L normalan C pa i D dizel segment pređe ravno 200km.
A cena ovoga „đipa“ je 38 000, što je opet cena dva normalna dizela u C segmentu.
Nisam pametan, kome treba ovaj „štednjak“.
Još malo, pa se može kupiti neki „đip“ dizel, čak i premijum-
Teba znati, da se dizel auti voze iključivo u Evropi. Honda je poroizvođač, koji ima zanemarljivo učešće u Evrpoi i nema račun z arazvoj dizela.

moron

Kako je onda mazda „našla računicu“ za novi 1,8 dizel?

Mad Max

Honda se nikada nije hvalila i trčala z adizelom. Bilo je iznuđeno, da bi imali ponudu na tržištiu.
Mazda je imala PSA dizel preko Forda. Milsim da i danas okreću istu stvar. I Mazda je ozbiljniji igrač u Evropi.