1. Home
  2. Vesti
  3. VW: Murat postaje prvi top menadžer s otomanskim korenima u istoriji grupe
VW: Murat postaje prvi top menadžer s otomanskim korenima u istoriji grupe
6

VW: Murat postaje prvi top menadžer s otomanskim korenima u istoriji grupe

323
6
Podelite sa prijateljima:

Završena borba za prevlast u Volkswagenu – Dis ostaje na čelu grupacije

Kako stvari sada stoje, najveći proizvođač automobila na svetu Volkswagen neće morati da prolazi kroz dramu potrage za novim izvršnim direktorom. Aktuelni šef VW grupe Herbert Dis ostaje na toj poziciji, preneli su nemački mediji koji se pozivaju na informacije dobijene iz Nadzornog odbora koncerna. Sastanak je održan ranije ove večeri a tema je bilo eventualno preuranjeno produženje ugovora s Disom. Na taj način se za sada završila teška borba za prevlast u Volfzburgu.

Postignut kompromis predviđa da će u Upravni odbor ući kandidati po volji Disa, pri čemu treba znati da je nekoliko izvršnih pozicija ostalo upražnjeno tokom višemesečnog perioda. 

Arno Antlic, koji je trenutno još uvek na platnom spisku Audija, već je viđen kao novi finansijski direktor grupacije, dok će Murat Aksel (donja fotografija), iz matične marke VW preuzeti brigu o funkciji nabavke. On se takođe smatra Disovim čovekom jer ga je baš Herbert doveo u VW, nakon što su obojica prebegli iz BMW-a. S postavljenjem Murata Aksela, ispisuje se istorija Volkswagena, s obzirom na činjenicu da je to prva osoba turskog porekla koja će u grupaciji zauzeti poziciju top menadžera. Tomas Šmal preuzima dirigentsku palicu u odeljenju za komponente.

Uprkos tome što je u upravni odbor uveo svoja tri čoveka, to nikako ne znači trijumf za Disa. Njegov uporni i žestok zahtev za ranim produženjem ugovora nije odobren. Može se reći da se svojim ponašanjem i žestoko kockao. Podsetićemo da je tražio da mu pozicija ostane zacementirana do kraja 2025. godine, kako bi valjda s više autoriteta sprovodio reforme. Ali, nadzorni odbor se nije saglasio s tim zahtevom.

„Dis još uvek ima važeći ugovor koji traje do aprila 2023. godine, pa je njegov potez bio potpuno nepotreban, čak bismo rekli i da nije bio tako pametan,“ zaključio je nadzorni obor, pritom dodajući: „Nećemo dozvoliti gospodinu Disu da nas ucenjuje.“

Nakon mnogo dana hladnog rata, Dis se predao i obustavio insistiranje na zahtevu za preuranjenim produženjem ugovora. Nije dobio otkaz, ali mu nije ni udovoljeno.

Za sada ostaje mirno u Volfzburgu… Do neke nove borbe i nekog novog povoda…

AutoRepublika

(323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Zaboravili ste da je još jedan Murat, ali po prezimenu koje je pravo otomansko tj Gunak bio šef dizajna u VWu (VW Eos je bio njegov dizajn

J4ZZ3R

Da, ali tako ne tvrdi naslov :), složices se da šef dizajna vwa teško da je middle management

Don

Daj čovjeku moć, pa ćeš vidjet kakav je …sve neki diktatori,spaljuju ljude, postavljaju svoje na čelna mjesta (domoNkracija?). Tako je Musa jedne prilike, tamo onog malog što je volio da turne ruku na prsa da vidi jel mu novčanik još uvijek tamo a što su ga Englezi iskoristili da zarati sa svim svojim saveznicima, da napadne Rusiju i onda došli i sjebali mu zemlju,a to se kao neka revolucija od tog patuljka zove, ustvari je Engleska prevara ,a Musa bio glavni co’jk. A fino sam mu viko da ostavi toga Napoleonceta, „mani me se, ja sam na zadatku, ocu da… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Znaci TNT u službi engleske kraljice? E, znao sam čim sam čuo da gleda teletabise 🙂 A šteta šta napravise Napoleonu, on bi garant bio bolji tester od Watsona, ko zna mozda bi le Pericu dostigao i prestigao, pogotovu zbog nedostataka balkanskog akcenta i slične hrabrosti i patriotizma. A sigurno je tvoj drug iz loze jedan od viteza templara, pa na BMW logu je štit sa krstom. A Zveki mu dodje onaj iz fiansijskog podzemlja, Don Luchese. Čuo sam da Saladin Ejubija pominje jednog templara što mu je smugnuo preko zidina Jerusalima. I ko bi rekao da će baš taj… Pročitaj više »

don

pa jes, po njemu radjen film neki 007 ili tako nesto…ma Musa je legenda.