1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunske fotografije osvežene Dacije Duster
Špijunske fotografije osvežene Dacije Duster
2

Špijunske fotografije osvežene Dacije Duster

487
2
Podelite sa prijateljima:

Restilizovani rumunski SUV trebalo bi da debituje tokom narednog meseca. 

Na osnovu priloženih fotografija može se zaključiti da će se glavne vizuelne promene na ažuriranom Dusteru odigrati na prednjem i zadnjem kraju vozila. Dakle, može se očekivati primena novih svetlosnih grupa, koje će Duster približiti izgledu novih modela rumunske marke. Pored toga, sigurno je da će ovaj SUV dobiti i drugačije odbojnike, dok se napred može očekivati i nova rešetka.

Što se tiče enterijera, Dacia je već potvrdila da će unapređeni Duster dobiti drugačiju instrumentalnu tablu koja će biti u skladu sa aktuelnim trendovima u automobilskoj industriji. Već je poznato da se paleta motora neće menjati, što je dobra vest jer ovaj niskodužetni model nudi vrlo zanimljive agregate. U ponudi definitivno ostaju i provereni dizelaš 1,5 dCi kao i ECO-G verzija, odnosno varijanta koja upotrebljava pored benzina i TNG.

Velika novina za restilizovani Duster biće primena nove transmisije. Reč je o Renaultovom EDC menjaču sa dvostrukom spojnicom i sedam stepeni prenosa. Zvuči pomalo neverovatno da će jedan model koji se deklasira kao niskobudžetni moći da se osloni na takav moderan menjač, ali očito da u Daciji, odnosno Renaultu veruju da ta transmisija ima šta da ponudi kod Dustera.

Nekolicina francuskih stručnih medija navodi da će unapređeni Duster biti predstavljen tokom sledećeg meseca, dok drugi ističu da će se debi odigrati tokom leta. Bilo kako bilo, očekuje se da osveženi rumunski SUV uđe u prodaju sredinom tekuće godine.

AutoRepublika 

(487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

ma to je malo snijega napadalo 🙂

YugoFlorida

Iskreno, ne vide se neke bitnije promene. Zanimljiviji mi je onaj Karavan/Kombi, koji će zameniti Logan MCV i Lodgy.