1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche bi da vlasnicima 911-ice uvali i šator
Porsche bi da vlasnicima 911-ice uvali i šator
8

Porsche bi da vlasnicima 911-ice uvali i šator

404
8
Podelite sa prijateljima:

Za slučaj da se neko od njih reši da krene na put oko sveta u svom sportskom automobilu… 

Nije to baš neki naročito izgledan scenario, ali u Porscheu su kadri da stave svoju značku gde god mogu i takav proizvod prodaju sa frapantnom maržom. Takav je slučaj i sa pomenutim šatorom koji je deo asesoara za automobile iz odeljka Porsche Tequipment.

Ovaj šator predviđen je za nekolicinu modela nemačkog brenda, te osim pomenute 911-ice, paše i na Macan, Panameru, Cayenne, čak i na električni Taycan. U Porscheu navode da je osnova duga 210 i široka 130 cm, te da se komotno mogu smestiti dve osobe unutra. Osim toga, šator dolazi opremljen i sa dušekom za spavanje.

Za ulazak, odnosno penjanje na krov, predviđene su teleskopske merdevine, koje bi trebalo da značajno olakšaju ovaj poduhvat. Pres predstavnici germanskog proizvođača ističu da je ovo prvi u nizu ovakvih kamperskih asesoara za njihove četvorotočkaše. Uskoro će ovaj šator dobiti u ponudi i ćebe sa grejačima, kao i unutrašnji sistem organizacije obuće i odeće.

Ipak, postavljanje ovakvog dodatka na krov značajno limitira performanse vozila. U Porscheu ističu da je u tom slučaju maksimalna brzina kojom se sme kretati automobil 130 km/h, kao i da su varijante 911-ice Targa, GT i Cabriolet lišene ovog asesoara.

Pa, koliko bi koštalo ovakvo kampersko zadovoljstvo u režiji Porschea? Verovali ili ne, za ovakav šator potrebno je izdvojiti celih 4.980 evra… Za vlasnike vozila navedene marke verovatno simbolična brojka…

AutoRepublika 

(404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Baš primjereno ovom tipu vozila…

Balkanboj

Ja sam letos imao ideju da kupim Mercedes V-class i napravim dodatke kao u kamperu, da se povremeno koristi u te namene. Onda sam shvatio da sam ipak konformista i da ne želim da se čvarim i spavam u nekom skučenom prostoru. Želim i pravi toalet 🚾.
Uvek mogu iznajmiti apartman na planini i preko dana uživati u prirodi a noću spavati kao čovek.
Evo baš razmišljam koliko sam svih ovih godina na moru video kojekakvih kampera, krovnih nadogradnji na automobilima, gde vuku sve i svašta na prikolici za sobom, ali apsolutno nijedan model Porschea nije bio u upotrebi.

Laki

Uzmi stari Bus kraća verzija sa WC om pa ga „namontiraj“ da gori.

Matija

Veoma neozbiljan eksperiment! Bas me interesuje koji „genije“ je lansirao ovu ideju!

J4ZZ3R

Da li uz šator, nude i Porsche set za ručno i lično pranje automobila, kao i Porsche muzalice za mužu organskih koza?

moron

Mogli su za njega zakačiti i neku kamp kućicu sa dve osovine …

Matija

Bravo! Odlicna ideja! Jedna aerodinamicki oblikovana prikolica na sirokim tockovima Karere! Ovo bi bilo mnogo bolje resenje od satora na krovu!

Balkanboj

Ja bih sa Poršeom mogao ovako na kamping.

comment image

Izmenjeno 1 godina pre od strane Balkanboj