1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Zoe je najprodavaniji električni automobil u Evropi
Renault Zoe je najprodavaniji električni automobil u Evropi
0

Renault Zoe je najprodavaniji električni automobil u Evropi

191
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač okitio se laskavom titulom jer je njegov električni mališan najpopularniji EV na Starom kontinentu u prvoj polovini godine.

Dakle, ni ogromna autonomija, ni fantastično ubrzanje, nisu presudni faktor za kupovinu električnog automobila, ili bar nam tako kažu ovogodišnji prodajni rezultati. Renault Zoe ne dominira ni u jednoj od pomenutih oblasti, ali je ipak završio na prvoj poziciji kada je reč o najprodavanijim električnim modelima u Evropi.

Tako je Zoe stigao do 37.540 kupaca na našem kontinentu, uz rast prodaje od gotovo 50%! Uspeh Renaultovog električnog aduta je još veći ako se sagleda plasman na globalnom planu gde je isporučeno 42.000 primeraka!

O kakvom se rastu prodaje radi najbolje govori podatak da je Renault za celu 2019. godinu prodao nešto manje od 50.000 električnih automobila. Uostalom, francuska marka se oslanja upravo na Zoe koji od momenta kada je stigao na tržište 2013. godine beleži konstantan rast prodaje.

Za neupućene ovakav plasman modela Zoe je možda i neočekivan, jer naposletku ovaj automobil nema nikakve impozantne podatke kojima se može pohvaliti, no činjenica je da je u pitanju veoma dobar „paket“ kada se razmatra jedan električni četvorotočkaš.

Zoe je ostavio iza sebe Teslin Model 3, električno izdanje Volkswagen Golfa, kao i Nissan Leaf. Ipak, jasno je da će se borba u ovoj klasi automobila u Evropi tek rasplamsati, jer se priključuju i novi talentovani konkurenti, električni dvojac iz PSA grupe, odnosno baterijska izdanja Opel Corse i Peugeota 208, tu je i Volkswagenov ID.3, a uskoro ćemo videti i Dacijin niskobudžetni EV.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments