1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes priprema CLE i CLE Shooting Brake
Mercedes priprema CLE i CLE Shooting Brake
0

Mercedes priprema CLE i CLE Shooting Brake

250
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka navodno radi na stvaranju modela koji će biti pozicioniran između C i E klase.

Kako javlja italijanski Autoblog Mercedes će CLE predstaviti već 2023. godine, da bi nešto kasnije stigla i nešto praktičnija Shooting Brake varijanta ovog modela. Nemci bi preuzeli siluetu kakvu možemo videti kod CLA i CLS, s tim da bi dolazak noviteta neminovno značio i kraj za neke aktuelne modele.

Tako se veruje da će CLE biti dostupan i u kabrio izdanju, pored kupea i karavana odnosno Shooting Brakea. Onda bi novonastali automobil poslao u istoriju kupe i kabrio varijante i C klase i E klase.

Navodno CLE bi bio dostupan sa pogonom na zadnje točkove, ili na obe osovine. Pomalo je čudna najava da bi u ponudi bio i dvolitarski dizel agregat koji će biti potpomognut sistemom blagog hibrida.

Ukoliko je ono što javlja italijanski Autoblog verodostojno, to znači da je Mercedes već počeo sa razvojem modela CLE. No, ostaje ipak pitanje da li će se nemačka marka tako lako odreći kupe i kabrio izdanja C i E klase, odnosno da li ovaj najavljeni automobil može adekvatno da ih zameni?

Čelnici Mercedesa do sada nisu javno govorili o navedenom modelu, no moguće je da se taj projekat drži u najvećoj tajnosti, kako bi se sačuvao faktor iznenađenja u odnosu na Audi i BMW.

Pored toga, ranije smo čuli najave da će Mercedes pokušati da pojednostavi svoju gamu, tako da postoji opcija da žele da brojne varijante C i E klase zamene sa CLE i tako postignu svoj cilj.

Nedavno su automobilski paparaci fotografisali i navodni prototip nove generacije C klase ali u karavanskom izdanju. Sada se pojavljuje glasina da je moguće da na tim fotografijama nije model iz D segmenta, već da je u pitanju CLE Shooting Brake.

Da li je sve ovo samo plod mašte određenog dela stručnih medija, ili gde ima dima ima i vatre, saznaćemo verovatno krajem tekuće godine kada bude više informacija o novoj iteraciji C klase i njenim derivativima.

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments