1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volkswagena o budućnosti Golfa
Šef Volkswagena o budućnosti Golfa
4

Šef Volkswagena o budućnosti Golfa

2.88K
4
Podelite sa prijateljima:

U razgovoru sa francuskim caradisiac-om prvi čovek Volkswagena dotakao se i nezaobilazne teme – Golfa. 

Golf je danas, čini se, ugroženiji nego što je ikada pre bio. Tu je, pre svega, veliki pritisak elektrifikacije u koju je silovito krenula nemačka marka. Taj poduhvat je izuzetno skup, a teret će podneti konvencionalni modeli, jer u ovom trenutku električna vozila ne mogu da vrate ogromne svote novca koje se ulažu u njihov razvoj.

Tako imamo i stalni rast cena novih automobila, što već sada dostiže frapantne nivoe. Pored toga, Golf 8 je startovao karijeru sa nekolicinom ozbiljnih problema, za koje Volkswagen danas tvrdi da je rešio. Uz sve to, tu je i veliki broj veoma talentovanih konkurenata. Neki već vide dvojac Peugeot 308-Opel Astra kako skida sa trona Golfa…

No, germanski hečbek je već sišao sa pozicije broj 1 kada je reč o prodaji u Evropi. Poslednji podaci u vezi sa isporukama za prvi kvartal 2021. godine ukazuju da je Peugeot 208 novi evropski bestseler, dok se Golf bori sa ozbiljnim padom prodaje (više od 20%).

Dakle, vrlo neugodna situacija za švapskog aduta. Ralf Brandšteter, šef Volkswagena, potvrdio je za francuski caradisiac da će Golf dobiti i devetu generaciju.

„Golf 8 je vrlo mlad automobil i tek smo plasirali sve predviđene varijante ovog modela. Naravno, Golf 9 je u planu, a šta će biti nakon toga je još prerano da se govori“, kazao je Brandšteter.

Već je poznato da će Volkswagen definitivno ponuditi i deveto izdanje hečbeka, te da će se taj model mahom osloniti na novu generaciju plug-in hibridnog pogonskog sklopa koji će nuditi 100 km dometa u EV režimu.

O budućnosti Golfa smo već pisali na stranicama AutoRepublike, a više o tome možete pročitati na ovom linku.

AutoRepublika 

(2881)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne bih ja golfa tako brzo otpisao, mada mislim da VW sa osmicom definitivno nije „ubo“ kao što je to bio slučaj sa ranijim generacijama golfa, pri čemu je ova generacija Golfa opterećena i sumanutim rastom cene zbog troškova koji veze sa njime nemaju, već sa elektrifikacijom grupacije.

„Po mnogo čemu lošije, a značajno skuplje“, nikako ne može da bude recept za uspeh. To je problem osmice.

Pomponije

Osmica sigurno nije najbolji paket u klasi. Pitanje je da li su bili i prethodnici…

Ali, konačnu reč mislim da će dati restilizacija. Odnosno šta će Volkswagen promeniti kod Golfa posle silnih kritika.

Mislim da će se dizajn sigurno menjati. Evidentno je da su shvatili problem sa onim odvratnim prednjim farovima, zato ih nisu stavili kod ažuriranog Pola.

Cuore sportivo

Odvraran isti burns iz Simpsonovih

batto

Ruzan spolja, jos ruzniji iznutra, cena otisla u oblake… Pokusavaju da ispeglaju dizel skandal i kasnjenje u elektrifikaciji game sa suludim cenama i ocajnom zavrsnom obradom. Imali su svojevremeno Phaeton, biser u ponudi, mnogo bolji auto od svojih rivala u tom trenutku ali prenaduvanu cenu za “narodni auto“ i jedva pretekli. Lako je bahatiti se kad drzava placa cehove. Nije VW generalno los, ali ne opravdava cene kod vecine modela plus ne mogu da ubodu kvalitetnog benzinca jos od prastarog 1.6 atmo.