1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen priprema naslednika za električni up
Volkswagen priprema naslednika za električni up
0

Volkswagen priprema naslednika za električni up

245
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka rešena je da ponudi sukcesora za električnu varijantu modela up, no to će biti potpuno novi automobil, baziran na skraćenoj varijanti MEB platforme. 

Ovih dana se u Nemačkoj mogu čuti kritike na račun tamošnjih proizvođača automobila koji su do sada mahom nudili skupocene baterijske modele. Naravno, tu je i nekoliko izuzetaka u koje se svakako ubraja i već pomenuti električni up.

Volkswagen uprkos svim problemima koje trenutno ima sa ID.3 neće odustati ID familije električnih modela. Uporni Germani rešeni su da izguraju ovu priču do kraja, a kao jedan od planova za dalji rast prodaje baterijskih automobila svakako je diverzifikacija ponude.

Tako su čelnici Volkswagena već zadali zadatak razvojnom odeljenju – model ID.1 koji će ujedno biti i najmanji član ove električne porodice vozila. Pripadaće A segmentu i biće indirektan naslednik električne varijante modela up.

Car Magazine tvrdi da će budući ID.1 biti dostupan u dve varijante, bar kada je reč o baterijama. Jeftinija verzija imaće baterije kapaciteta 24 kWh, dok će skuplje izdanje koristiti one od 36 kWh. Prema podacima ovog magazina, potonja varijanta trebalo bi da ima domet od 300 km.

Ovo nije prvi put da se u javnosti govori o ID.1. Krajem prošle godine i Herbert Dis je najavljivao naslednika za električni up, s tim da se tada verovalo da će budući model biti u gabaritima sličan aktuelnom Polou. Tada je Dis tvrdio da će početna cena biti niža od 20.000 evra.

Sada stižu nešto drugačije informacije, odnosno da će ID.1 biti manji nego što je najavljivano, kao i da bi konceptualno izdanje trebalo da vidimo 2023. godine dok će serijski model stići na tržište 2025. godine.

Rekli bismo poprilično kasno, jer u ovom segmentu se stvari rapidno menjaju, tako da je pet godina veoma dug period. Očito je da je Volkswagen poučen uspehom konkurenata sa malim gradskim automobilima, pre svega Renaulta sa modelom Zoe, rešen da se i ovde upusti u bitku.

No, glasine kažu da neće ID.1 biti taj koji će pokušati da se obračuna sa Renaultom Zoe i Peugeotom e-208, već da će ta uloga pripasti većem ID.2 koji je takođe u planu.

AutoRepublika 

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments