1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW X7 dobio specijalnu verziju s oznakom Edition Dark Shadow
BMW X7 dobio specijalnu verziju s oznakom Edition Dark Shadow

BMW X7 dobio specijalnu verziju s oznakom Edition Dark Shadow

1.13K
1
Podelite sa prijateljima:

Potpuno tamne, crne verzije s oznakama Black Edition nisu više iznenađenje ni za koga, pa je BMW odlučio da koristi malo svetlije nijanse i tako je predstavio krosover BMW X7 Edition Dark Shadow, koji zaista i ostavlja utisak „tamne senke“. Glavna odlika ove specijalne serije se odnosi na metalik boju karoserije koju proizvođač naziva Frozen Arctic Gray (ledeno siva, arktička) i koja je kao takva, po prvi put upotrebljena na nekom primerku onog dela game bavarske marke, koji koristi odrednicu „X“ u nazivu.

Svi detalji, koji su na karoseriji obično izvedeni od materijala koji asocira na hrom, uključujući i nozdrve maske hladnjaka (kako se sve češće oslovljavaju tradicionalni „bubrezi“), kao i okvire oko prozorskih otvora, sada su zamenjeni crnim materijalom visokog sjaja.

Standardni paket opreme ove verzije uključuje dodatke podrazumevane odrednicom M Sport, a što uključuje, između ostalog, i naplatke prečnika 22 inča u crnoj boji, kao i poseban, M sistem za odvod izduvnih gasova koji nudi veoma zlokoban, sportski zvuk izduva. Što se tiče pojedinosti u putničkoj kabini, i njih je pregršt koje su obojene u crne i sive nijanse.

Nije teško pogoditi da će krosover iz ove edicije biti sklapan u američkoj saveznoj državi Južna Karolina, odnosno u pogonima izgrađenim u Spartanburgu, gde se uostalom i proizvode svi rasni modeli iz X serije (oni na CLAR platformi), što isključuje primerke s oznakama X1 i X2 koji koriste arhitekturu namenjenu modelima s izvornim prednjim pogonima (FAAR arhitektura), a koji se montiraju u Evropi.

Predviđeno je da kontigent najgabaritnijeg četvorotočkaša s povišenom pozicijom sedenja iz game BMW-a, s oznakom Edition Dark Shadow, broji ukupno 500 primeraka, a nije nam poznato hoće li ijedan od njih stići na Balkan. S druge strane, znamo da će značajan deo „tiraža“ vozila iz ove edicije biti sklopljen u verzijama M50d (400 konjskih snaga) i M50i (530 konjskih snaga), ali će se na tržištu naći i manje moćne varijante.

Istovremeno, najspektakularniji primerci s aspekta snage, dobiće i laser-fosforne farove, muzički uređaj koji potpisuje čuveni Bowers & Wilkins, sistem za meko zatvaranje vrata, opciju ispisivanja najvažnijih informacija o statusu vozila na vetrobranskom staklu, M sportski kočni sistem, stakleni panoramski krov, dodatne ekrane multimedijalnog sistema namenjene lučenju endorfina putnika na zadnjim sedištima i još svašta nešto.

BMW X7 Edition Dark Shadow

Proizvodnja krosovera iz specijalne serije je planirana za sledeći mesec, a i cene su poznate. Izvor koji koristimo je ruski, pa je i podatak o ceni s tamošnjeg tržišta, a on glasi da će najsnažnija, gore pomenuta benzinska verzija biti nuđena za 141.370 evra, dok će M50d Edition Dark Shadow nositi cenovnu etiketu od 143.290 evra.

Drugim rečima, ukoliko vam BMW X7, pa još u najsnažnijim verzijama, sam po sebi nije dovoljno autoritativan, onda ćete za primerak iz specijalne edicije morati da doplatite dovoljno novca za ženin (hipotetički) BMW 318i, sa dvolitarskim turbobenzincem, pokrivenim troškovima registracije i gorivom za prvih šest hiljada kilometara, odnosno oko 36 hiljada evra.

AutoRepublika

(1127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Ako nisam pogrešio u brojanju, tek 7. varijanta crne boje za ovaj model. Moraju još neku nijansu crne da ubace, bez 10 ništa.