1. Home
  2. Vesti
  3. Polovni Volkswagenovi automobili zadržavaju visoku vrednost uprkos svemu
Polovni Volkswagenovi automobili zadržavaju visoku vrednost uprkos svemu
0

Polovni Volkswagenovi automobili zadržavaju visoku vrednost uprkos svemu

315
0
Podelite sa prijateljima:

Polovna Volkswagenova vozila su zadržala visoku vrednost u Evropi, gde i dalje dominiraju u odnosu na konkurenciju, uprkos krizi izazvanoj dizel skandalom, koji je načeo reputaciju i imidž marke. Istraživanje je izvršila agencija za kreditni rejting „Moody’s“.

Agencija je takođe navela da je očekivala da će porasti negativan pritisak na vrednost dizel vozila, jer regulativa protiv „naftaša“ može da nametne oštre mere u gradovima poput Madrida, Milana, Pariza, Štutgarta, Minhena, kao i u Velikoj Britaniji.

„Očekujemo da će 2017. doći do povećanog proporcionalnog pada što se tiče prodaje novih dizel automobila, a taj trend će se odraziti i na tržište polovnjaka na većini tržišta“, saopštili su iz agencije.

Nemačka federalna jedinica Bavarska je takođe izvestila da je postigla dogovor sa BMW-om, Audijem i MAN-om u cilju smanjivanja zagađenja izazvanog dizel vozilima, gde su navedeni proizvođači obećali da će unaprediti starije modele, dok vlasti planiraju da kroz subvencije motovišu kupovinu novijih, efikasnijih automobila.

Iz razloga bolje efikasnosti i manje emisije ugljen-dioksida u odnosu na benzince, veliki nemački proizvođači su investirali ogromna sredstva u dizel tehnologiju.

Dok je u SAD tržište dizela manje značajno, gde je izbio skandal sa Volkswagenom, u Nemačkoj se polovina prodatih vozila pre krize odnosila na „naftaše“. Taj tržišni udeo je do sada pao na nešto više od 40 odsto.

(315)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments