1. Home
  2. Sajmovi
  3. Zašto se Salon automobila u Briselu neće održati?
Zašto se Salon automobila u Briselu neće održati?
0

Zašto se Salon automobila u Briselu neće održati?

101
0
Podelite sa prijateljima:

Sajam automobila u Briselu neće biti prvi automobilski skup 2024. godine u Evropi. FEBIAC (Belgijska i Luksemburška automobilska federacija) je u saopštenju za javnost objavio da je „doneo odluku da ne organizuje fizički šou sledeće godine“. Obrazložili su svoju odluku konstatacijom da nisu ispunjeni uslovi.

„Da bi se sajam organizovao, moraju biti ispunjena tri uslova. Sanitarni uslovi to moraju da dozvoljavaju, mora da postoji interesovanje posetilaca i interesovanje izlagača“, objasnili su organizatori kolegama iz belgijskog lista LeSoir.

S obzirom na činjenicu da se 2023. okupilo 270.000 posetilaca na stotom izdanju i da su zdravstvene restrikcije ukinute, treba sagledati sa strane izlagača da bi se razumela ova poziciju. Prema pisanju novinara belgijskog lista L’Echo, uzrok je bila najava odsustva uvoznika marki VW grupe, firme po imenu D’Ieteren Auto, što bi zapečatilo sudbinu događaja. Za federaciju, ovo odsustvo ne bi omogućilo da se postigne tržišni udeo zastupljen na izdanju manifestacije održane 2023, koji je iznosio 95%, i „da se posetiocima ponudi kvalitetno i reprezentativno iskustvo“.

Renault Belux je izrazio svoje razočarenje. „Šteta, jer sajam automobila je takođe i pre svega komercijalni događaj“, objasnio je Karl Šujbruk, direktor komunikacija Renault Beluxa, za LeSoir. Proizvođači beleže oko 25% svojih godišnjih porudžbina za belgijsko tržište tokom ove izložbe.

Ovo nije prvi put da je D’Ieteren Auto potresao FEBIAC. Uvoznik je 2022. već odbio da učestvuje u ovoj manifestaciji, što je motivisalo Stellantis da učini isto. Odsustvo ova dva teškaša sa tržišta, koji predstavljaju oko 50% belgijskog tržišta, dovelo je do otkazivanja 99. izdanja.

Da li je briselski salon osuđen na sve to? FEBIAC smatra da je još rano govoriti. Međutim, ovo otkazivanje bi trebalo da omogući da se Salon automobila u Ženevi 2024, koji se održava od 26. februara do 3. marta na Palexpou, napuni izlagačima. Pod uslovom da proizvođači prihvate izazov. Kao što je Sandro Meskuita, šef GIMS-a (Međunarodnog sajma automobila u Ženevi) izjavio prošlog januara: „Sajmovi moraju ponovo osvojiti brendove. Oni su stvoreni za njih. Ali ako ih konstruktori ne žele, sajmovi će nestati”.

AutoRepublika

(101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments