1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep predstavio plug-in hibridna izdanja modela Renegade i Compass
Jeep predstavio plug-in hibridna izdanja modela Renegade i Compass
4

Jeep predstavio plug-in hibridna izdanja modela Renegade i Compass

212
4
Podelite sa prijateljima:

Američka marka počela je sa procesom elektrifikacije svoje game od dva veoma popularna modela u Evropi. 

Tako će hibridni Renegade i Compass nositi sufiks 4xe i predstavljaju veliki korak ne samo za Jeep, već za čitavu FCA alijansu. Očekuje se da će primenjeni pogonski sklop kod Jeepovih modela naći svoj put i do drugih automobila iz italo-američkog portfolija.

Naravno, oba modela gotovo da su identična konvencionalnim izdanjima. Jedina ozbiljnija izmena su plavi umeci u eksterijeru, kako bi se valjda naglasilo da je reč o elektrifikovanom vozilu, te nije potrebno trošiti reči o njihovom izgledu. Poenta je upravo u pogonu.

Tako ovaj hibrid kombinuje 1,3-litarski četvorocilindarski turbo agregat sa jednim elektromotorom. Dostupne su dve varijante, slabija koja nudi 190 ks i snažnija koja isporučuje 240 ks. Snaga se sve točkove prenosi putem šestostepenog automatskog menjača, dok se električna energija za hibridni pogon crpi iz baterije kapaciteta 11,4 kWh.

Jeep navodi da su njegovi hibridi u stanju da pređu oko 50 km koristeći samo električnu energiju, te i da im je u tom modu maksimalna brzina ograničena na 130 km/h. Naspram toga, standardne performanse su poprilično dobre, ubrzanje do „stotke“ završava se za 7,5 sekundi, dok je maksimalna brzina 200 km/h.

Treba istaći i da je baterija delimično smeštena u centralnom tunelu, a delom ispod zadnjih sedišta. Kraj nje, ispod zadnje klupe je i rezervoar za benzin, znatno manji nego kod standardnog modela, i sada u njega staje svega 39 litara goriva.

Jeep polaže velike nade u prodaju hibridnih izdanja Renegadea i Compassa jer mu je neophodno da što pre smanji svoju poprilično veliku flotnu emisiju štetnih gasova, kako bi izbegao potencijalne kazne u EU.

AutoRepublika 

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Eto i FCA sa svojom plug in tehnologijom, mada u skoroj budućnosti očekujem istu tehnološku osnovu sa PSA

moron

Nema cena u DE. Još uvek

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron
moron

Gledam, u Srbiji, kao i Nemačkoj, Jeep Rengade 1,33 T sa 150 ks DDCT, u veoma bogatom paketu opreme „Limited“, imaju skoro identičnu „redovnu cenu“ (oko 28 hiljada), ali, kod nas je „akcijska cena“ svega 19.990, dok u Nemačkoj (mada ima lepih popusta), nema „akcijske cene“ na oglasima ni blizu toga.

D_C

Da li se secas da smo pricali o ovome kada si me uverio da je Renegade najbolja kupovina u tom segmentu sa cenom ne toliko razlicitom od Dustera? Dok ‘ovamo’ gde nema takvih ‘akcija’ koje koliko uvidjam traju vecito, on nije ni priblizno povoljan kao u Srbiji.