1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Corsa F dobija novu platformu i IntelliLux farove
Opel Corsa F dobija novu platformu i IntelliLux farove
1

Opel Corsa F dobija novu platformu i IntelliLux farove

557
1
Podelite sa prijateljima:

IntelliLux LED matrični farovi nisu nova tehnologija kada je Opel u pitanju. Dostupni su na Astri, Mokki X i Insigniji. Sada red dolazi i na popularnu Corsu (F) da dobije „bolji vid“.

Opel i sestrinski Vauxhall su u fazi redizajniranja svojih gama „od glave do pete“. Promene su započele s Crosslandom X, koji deli PF1 platformu sa PSA modelima poput Citroena C3 i Peugeota 208.

Nakon Grandlanda X, Corsa F će biti treći Opel baziran na PSA arhitekturi, odnosno CMP platformi (Common Modular Platform). DS3 Crossback E-Tense počiva na e-CMP, a Opel u planu ima lansiranje električne Corse.

Naziv će joj jednostavno biti „eCorsa“. Ako napravimo analogiju sa DS 3 Crossback E-Tenseom, uočićemo autonomiju kretanja po WLTP-u od 300 kilometara (50 kWh). Iz razloga što je eCorsa manja, lakša i aerodinamičnija, za očekivati je da dotična litijum-jonska baterija pruži prevaljivanje nešto duže distance.

Da se vratimo na IntelliLux jedinice. Ovi farovi koriste prednju kameru za automatske funkcije paljenja i gašenja i prilagođavanja individualnih LED dioda u odnosu na uslove u saobraćaju. U slučaju Astre, za IntelliLux se mora doplatiti između 1.250 i 1.450 evra.

Očekuje se da Corsa F bude izložena na štandu Salona automobila u Frankfurtu ove godine, što znači da je reč o modelu za 2020.  Što se tiče cenovne politike, ne bi trebalo biti neke značajne razlike u poređenju s Peugeotom 208 i aktuelnom generacijom Corse.

Da podsetimo, varijanta s troje vrata u Nemačkoj startuje sa 12.215 evra, dok se za onu s petoro vrata treba izdvojiti najmanje 13.015 evra, uključujući PDV. Motorizacija startuje s osnovnim 1,2-litarskim Ecotec agregatom sa 70 ks. S druge strane lepeze, nalazi se Corsa GSi sa 150 konja iz 1,4-litarskog Ecotec Turbo motora.

AutoRepublika

 

(557)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bezobrazno visoka cena za opcione LED farove.