1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Passat EV stiže već 2021.
Volkswagen Passat EV stiže već 2021.
0

Volkswagen Passat EV stiže već 2021.

425
0
Podelite sa prijateljima:

Naravno, svi znamo da je Passat jedan od Volkswagenovih prodajnih aduta. Aktuelna generacija je stupila na scenu 2014. naišavši usput na brojne kritike. Danas, adut VW-a iz D segmenta ima pogled uprt u budućnost, jer u pripremi je elektrifikovani pogon.

B8 je aktuelan naziv važeće generacije, dostupne u limuzinskoj i karavanskoj varijanti. Što se pogona tiče, pored konvencionalnog, kupci mogu da se odluče i za „plug-in“ hibridnu postavku. Nazvan GTE, ovaj model kombinuje 1,4-litarski TSI s elektromotorom.

Autonomija čisto na električni pogon iznosi 56 kilometara, što je zaista impresivno, ali VW želi da pomeri granice i prevaziđe mogućnosti litijum-jonske baterije o 13 kWh. Pored toga, 1.4 TSI bi mogao biti zamenjen drugim elektromotorom u  narednoj generaciji.

Johan de Najhen, čovek koji je vodio Cadillac, sada je glavni operativac u američkoj VW filijali. Između ostalog, na Salonu automobila u Čikagu, koji je trenutno u toku, rekao je „da naslednik verovatno neće posedovati SUS motor“.

Predstavljen marta 2018. u Ženevi, I.D. Vizzion koncept bi mogao da bude fundament za izgradnju Passata EV. S platformom koju deli s ID.3 hedžbekom (omogućava zadnji i pogon na sve točkove), nakon dotičnog izložbenog primerka je usledio karavan na Salonu automobila u Los Anđelesu 2019.

Upravo tu je Volkswagen potvrdio serijsku verziju za 2021., koja će verovatno stići u prodajne salone kao model za 2022. S obzirom na vreme potrebno nemačkom proizvođaču za smenu generacija, tajming se čini perfektnim.

Američki model, koji je pozicioniran na planu prestiža ispod evropskog, vrlo verovatno će takođe usvojiti električni pogon, jer će na taj način privući nove kupce, što je lekovito za imidž kompanije koja na savesti nosi prevaru nad milionima kupaca. Što se „evro“ verzije tiče, teško da će se VW odreći jednog od najprofitabilnijih modela zarad čisto električnog „šepurenja“. Ipak, baterija od 111 kWh i 355 ks, dobri su aduti Passata EV protiv Tesla Modela 3.

AutoRepublika

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments