1. Home
  2. Vesti
  3. Audi R8 ponovo među Rusima
Audi R8 ponovo među Rusima
0

Audi R8 ponovo među Rusima

130
0
Podelite sa prijateljima:

Audijev superautomobil se vraća na rusko tržište. 

R8 je nestao sa ruskog tržišta još pre dve godine, kada je Audi značajno izmenio svoj portfolio namenjen tamošnjim kupcima. Nemačka marka potvrdila je da će se perjanica tog brenda ponovo naći u Rusiji. Audi navodi da će to osnažiti sliku brenda u ovoj zemlji, te da će prvi primerci modela R8 stići u tu državu tokom naredne godine.

Audi i dalje nije razjasnio kakva će biti sudbina njegovog superautomobila. Aktuelna, druga generacija R8 stigla je na scenu 2015. godine i koristi mamutski 5,2-litarski V10 motor. Kako je ovaj potentni model zašao u pozne godine života postavlja se pitanje šta će Audi uraditi po tom pitanju.

Neki veruju da će R8 dobiti naslednika, koji će biti pripadnik EV segmenta. Sasvim moguć razvoj događaja, no R8 e-tron je već postojao i nije se proslavio na tržištu. Ipak, to je bilo u doba kada nije postojao apetit za električna vozila u Evropi.

Prvi električni R8 na kraju se ispostavio kao potpuni promašaj. Audi je prodao manje od 100 jedinica, Kao najveće mane tog automobila istakle su se ogromna cena (milion evra), i autonomija koja je u teoriji bila zadovoljavajuća (456 km), ali je u realnosti domet bio daleko manji.

Druga opcija je da R8 dobije sukcesora koji bi koristio plug-in hibridnu tehnologiju. Biće interesantno videti i šta će se desiti sa modelom koji bude nasledio Lamborghinijev Huracan, koji je u bliskom srodstvu sa R8.

AutoRepublika 

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments