1. Home
  2. Vesti
  3. BMW uvodi CSL oznaku umesto GTS
BMW uvodi CSL oznaku umesto GTS
0

BMW uvodi CSL oznaku umesto GTS

452
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi model koji bi koristio novu/staru oznaku bi mogao da bude M2.

Pozicioniran između standardnog M4 i „naturpijanog“ M4 GTS je M4 CS. Sa 466 ks i maksimalnom brzinom od 280 km/h, najzabavniji je Coupe Sport model, za sada.

Po šefu M divizije, Franku Van Melu, BMW će oživeti kultnu oznaku „CSL“ (Coupe Sport Light). CSL bedž će zameniti aktuelni GTS i biće perjanica napravljena za stazu.

Pored dodatnih sportskih elemenata na spoljašnjosti, CSL će takođe posedovati lepljive pneumatike, revidirane opruge, zaštitni kavez i aparat za gašenje požara.

Za sada, kompanija se nije izjasnila koji će modeli inicijalno poneti CSL oznaku. Glasine sugerišu da bi M2 mogao da dobije CS verziju već u januaru, limitiranu na 1.000 primeraka, dok bi ekstremni CSL mogao da stigne nešto kasnije sa 413 ks, što je značajan porast snage u odnosu na 370 konja kod standardnog modela.

Samo su dva BMW-a nosila CSL bedž u prošlosti. To je od 1971. do 1975. bio 3.0 CSL a 2003. čuveni E46 M3 CSL.

 

(452)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments